John Soeters top vrijwilliger bij wtc Het Gouden Wiel,

Dré van den Heijkant top vijf,
28 januari 2019
Jan Stultjens bijna Goud bij wtc Het Gouden Wiel,
17 februari 2019
Show all

John Soeters top vrijwilliger bij wtc Het Gouden Wiel,

Je hebt in iedere vereniging of die nou groot of klein is altijd vrijwilligers nodig. En meestal zijn dit mensen de goede nagelaten natuurlijk die een handje toesteken als ze daar tijd en ruimte voor hebben. Bij John Soeters gaat die vlieger niet op. Zelf een fanatiek fietsliefhebber en al 25 jaar lid bij HGW is altijd present als er een jury nodig is en dit ook nog ongeacht de weersomstandigheden. Daarin wordt hij gesteund door zijn vrouw Nout. Zij zorgt er gewoon voor dat John vrij is om te handelen. Een pluim is dan zeker geen overbodige luxe om deze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Nout en John bedankt dat jullie het mogelijk maken dat er wedstrijden gereden kunnen worden bij HGW.

Zondag 3 februari, Als je de kleedruimte op recreatieoord de Warande binnenkomt dan zit John Soeters aan de inschrijftafel met al zijn bescheiden netjes naast elkaar te wachten op de deelnemers om hun rugnummers af te turven. Na een hartelijk goede morgen wacht hij tot tegen de klok van negen uur en gaat vervolgens naar het startpunt gewapend met de laatste rondebel en zijn paperassen. Na deze cross nog één te gaan alvorens de coureurs van HGW de weg op gaan voor de laatste vijf onderdelen van de Jack Koenen wintertrimcompetitie. Op 10 maart staat het eerste wegonderdeel op het menu. Dit betreft een afvalrace en is een nieuwe koers op de kalender die verreden wordt op de wielerbaan van het recreatieoord. Maar voordat het zo ver moeten de renners eerst nog even bospaden en technische stroken trotseren en soms modder. Ook voor de tiende cross viel zoals gewoonlijk klokslag negen uur het startschot gegeven door de juryleden John Soeters met medewerking van John Koreman. En het was direct volle bak voor beide groepen. Het aanloopstuk was maar net lang genoeg om de eerste schifting door te kunnen voeren. Rhys Bickers rook zijn kans nadat hij weer redelijk hersteld is van een gezondheidsdip. De ondergrond op een enkel stuk na was ook in het voordeel van Rhys vrij hard door de vorst en niet glibberig. Dus Rhys als eerste in het bos met in zijn wiel Henk Broos. Door de hoge aanvangssnelheid moesten Joop Laarhoven en gastrenner Gert Hoorman direct een paar meter toegeven maar konden de aansluiting toch weer vinden op het technisch stukje met los zand. Met een viermans kopgroep verder totdat Henk net voor een moeilijke passage met een klimmetje de kop over neemt en versneld met als gevolg dat Rhys en Gert moeten lossen. Joop kan Henk nog enigszins volgen maar moet steeds een paar meter dichtrijden om uiteindelijk toch in de derde ronde te lossen. Henk fiets definitief weg en kan met zijn snelheid gecombineerd met een fabelachtige techniek ruimschoots de overwinning pakken. Joop moet alle zeilen bijzetten om  Gert voor te blijven wat hem uiteindelijk met enkele meters voorsprong ging lukken. Theo Braat kwam zijn nieuwe MTB uitproberen. Helaas maakte Rhys in de laatste ronde een inhaalfout en knalde tegen Theo en op een paal die in de weg stond met het gevolg dat beiden de strijd moesten staken. Bij de masters B wederom een spannend verloop. Direct achter de kopgroep zaten Theo Joore ,Ad Wijgerde en Eddie Maanders. Jos van Steenoven had de slag gemist en zat noodgedwongen in de achtervolging. Totdat Jos goed op stoom kwam en enkele ronden verder Eddie en Ad voorbij stak. Er op en er over om de opmars naar de koppositie verder zetten. Eerst was John Arts (masters A) het haasje. Met nog twee ronden te gaan zat Jos in het wiel bij krachtpatser en leider bij de masters B Theo Joore. Na een korte maar felle demarrage gaf Theo zich gewonnen om genoegen te nemen met een tweede plaats. Ad Wijgerde zat ook deze week weer goed in zijn wielervel en wist beslag te leggen op de bronzen medaille. De technisch vaardige Wil Pieterse is ook weer bijna op zijn oude niveau. Moest hij enkele weken terug nog het hele rennersveld voorlaten. Nu heeft hij door flink te trainen het tij weten te keren om op de vijfde plaats te eindigen. Na afloop werd John Soeters door de leden bedankt en in het zonnetje gezet met een lekker Belgisch biertje en een bloemetje voor zijn vrouw Nout. Zondag 17 februari de elfde en laatste cross die meetelt voor  de Jack Koenen wintertrimcompetitie.

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2. Joop Laarhoven, 3.Gert Hoorman, 4. John Arts, 5.Dré van den Heijkant.

Masters B: 1. Jos van Steenoven, 2. Theo Joore, 3. Ad Wijgerde, 4.Eddie Maanders,5.Wil Pieterse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *