Afgelopen zondag is de wintertrimcompetitie 2022-2023 van start gegaan. De eerste wedstrijd uit een serie van 11 betrof een individuele tijdrit over 1250 meter op recreatieoord de Warande. De afsluitende wedstrijd is op 30 april 2023 en is ook een tijdrit maar dan over ruim 12 kilometer en vindt plaats in de Willemspolder. Tussen deze tijdritten in zal er beslist een strijd geleverd worden op het scherpst van de snede want eeuwige roem is niet iedere dag te vergaren en er zijn kandidaten genoeg die denken daar kans op te maken of tenminste een plaatsje op het podium te kunnen bemachtigen.

 Zondag 16 oktober, De organisatieleden Henk Broos, Eddie Maanders, Dré van den Heijkant en Joop Laarhoven hebben weer een prachtige competitie in elkaar weten te knutselen. Tien cross/veldritten, vier individuele tijdritten en drie ritten in lijnen zullen uit gaan maken wie zich aan het eind van het seizoen wintertrimkampioen mag noemen. Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd een korte individuele tijdrit op een moeilijk en geaccidenteerd  rondje. Het tunneltje met vooraf een chicane, de heuvel en als sluitstuk een sterk oplopende weg naar de finish toe die je een verzuringsgraad toebrengt die te voelen is tot achter je oren. De eerste vereiste om aan z’n korte inspanning te beginnen, tenminste als je een goede tijd wilt realiseren is goed warmdraaien en dat heb ik er helaas niet veel zien doen. Maar ja, gezelligheid is ook een groot goed en het verstrekt zeker het clubgevoel. Desondanks was de spanning aan de startlijn bijna voelbaar, nu heb je de kans om het parcoursrecord of je eigen persoonlijke tijd scherper te stellen. Het record staat sinds het seizoen 1994-1995 op naam van Theo Joore met 1:44,77 en dat zal nog wel enkele jaren blijven staan vrees ik. De tijdopnemer John Soeters had een makkie deze mooie ochtend, iedereen kon zijn oproep goed horen om aan de start te verschijnen zelfs aan de achterkant parcours. Als eerste starter liet Joop Laarhoven de klok stil staan op een wel erg mooie tijd van 2:01.56. Langzaam aan werd de tijd scherper en scherper. De vierde starter John Arts dook als eerste onder de twee minuten grens (1:55.58). Toen verscheen Rhys Bickers aan de startlijn en iedereen dacht nu gaat het gebeuren en dat deed het ook (1:52.15). Het wachten was op Theo Joore die toevallig als laatste werd weggeschoten. De ogen waren gericht op tijdwaarnemer John maar die was uit volle borst aan het aanmoedigen met zijn duim op de knop zonder iets los te laten. Na wat rekenwerk kwam Theo 67 honderdste van een seconde tekort en waren de bloem deze ochtend voor Rhys Bickers. De beste persoonlijke prestatie was deze ochtend voor Ad Wijgerde (2:01.67) hij bleef slecht 1 honderdste van een seconde boven zijn tijd uit het seizoen 2013 – 2014. Chapeau Ad blijkbaar hebben de jaren geen greep op je conditie. Over ouder worden gesproken Jos van Steenoven (72 jaar) trapt ondanks zijn respectabele leeftijd nog een aardig stukje mee met de toppers. Amper 1 seconde moest hij toeleggen op zijn record uit 2018.  Volgend weekend staat er een training op het programma. De eerst volgende wedstrijd is op 30 oktober en betreft weer een individuele tijdrit maar dan over twee ronden ook op het recreatieoord. Kom gerust een keertje langs zelfs meerijden is misschien een optie. www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag:

1-R.Bickers 1:52.15, 2-Theo Joore 1:52.82, 3-John Arts 1:55.58, 4-Joop van Laarhoven 2:01.56, 5-Ad Wijgerde 2:01.67,  6-Jos van Steenoven 2:03.05, 7-Eddie Maanders 2:03.27, 8-Henk Imbos 2:05.63, 9-Ad Joore 2:07.33, 10-Jos de Wit 2:16.86.

Comments are closed.