Jan Stultjens bijna Goud bij wtc Het Gouden Wiel,

Iedere vereniging heeft zo van die leden die de vereniging vertegenwoordigen en het gezicht zijn van de club. Zo is dit ook met Jan Stultjens. Sinds 1970 een jaar na de oprichting is Jan lid geworden bij wtc HGW en daar plukt de vereniging bijna vijftig jaar na dato nog steeds de vruchten van. Iedereen kan een beroep doen op Jan en dit is nooit vergeefs. Tijdens toertochten is hij uitgerust met een rugzak waarin een halve werkplaats zit. Lek heeft op Jan een aantrekkingskracht. Hij hoeft dat woord maar te horen en hij staat al naast zijn fiets om de helpende hand te bieden. Jan namens al je fietsvrienden bedankt !! Daarnaast neemt Jan als actief lid deel aan de wintertrimcompetitie wat op zich al een compliment waard is.

Zondag 17 februari, De valpartij tijdens de tiende cross op recreatieoord De Warande is niet zonder gevolgen gebleven voor Theo Braat. Zag het er in het begin niet al te ernstig uit de werkelijkheid lag toch iets anders. Na een bezoek aan de weekendarts kon hij voorzien van een dosis medicijnen en de mededeling om het toch een week rustig aan te doen huiswaarts keren. Vanaf deze plaats beterschap Theo. Maar hoe het ook zij de wedstrijden moeten altijd doorgaan zo ook afgelopen zondag. Klokslag negen uur stond jurylid John Soeters dit maal geassisteerd door zijn lieftallige vrouw Noud aan de start om de renners weg te schieten. De ronde had een totale lengte van 2500 meter en bestond uit flinke rechte stukken maar had ook van die vervelende korte klimmetjes met op het eind een bocht. De bedoeling was dat er 45 minuten gekoerst zou worden. Maar aan de start was het gezelligheid ten top met de jury in de hoofdrol dat het een vol uur werd wat de toeschouwers erg  op prijs stelden. De koers gaf een totaal ander beeld dan voorgaande edities. Op de eerste stuiptrekking na van Henk Broos die weer als eerste de koppositie nam met in zijn wiel gastrenner Roy van Dongen. Na een volle ronde schakelde Roy over op een hogere versnelling en de vogel was gevlogen Henk berustend achter latend. Zelfs een lekke band in de laatste ronde hielt Roy niet van de welverdiende overwinning af. Achter dit tweetal was er een gemêleerde groep van A en B renners bestaande uit Wies de Schrijver,John Arts,Theo Joore en Ad Wijgerde. Van dit kwartet namen Wies en John het meeste werk voor hun rekening. Na de overname in de derde ronde door Theo Joore viel de groep uit elkaar en was het iedere voor zich. Wies probeerde wat hij kon om aan te pikken maar het was valse hoop Theo bleek te sterk. De krachtsinspanning ging Wies niet in zijn koude kleren zitten en moest zich nog haasten om zijn tweede plaats niet in gevaar te brengen. Ad Wijgerde was aan zijn opmars begonnen en kreeg Wies in het vizier maar was niet meer bij te benen wat Ad een mooie derde plaats opleverde. De strijd om de vierde plaats bij de masters B was ongekend spannend en zenuwslopend. Wil Pieterse en Ad Joore waren op oorlogspad en probeerde elkaar van de vierde plaats af te duwen wat uiteindelijk in het voordeel van Wil werd beslist. Dit was de laatste cross wedstrijd van dit seizoen. De weg lonkt en het programma dat de renners staat te wachten heeft nog vijf onderdelen en is vrij pittig. Te beginnen op 10 maart met een afvalrace daarna twee ritten in lijn gevolgd door twee tijdritten waar de coureurs nog volop aan de bak kunnen en sommige hopelijk nog voor verrassingen gaan zorgen.

Uitslag:

masters A: 1. Roy van Dongen (gastrenner), 2.Henk Broos, 3.John Arts, 4.Wil van Dorst.

masters B: 1.Theo Joore, 2.Wies de Schrijver, 3.Ad Wijgerde, 4.Wil Pieterse, 5.Ad Joore, 6.Jos de Wit, 7.Jack van den Luitgaarden, 8.Jan Stultjens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *