Als je de website van wtc HGW opent dan kun je op de frontpagina lezen ‘Welkom op de website van wtc Het Gouden Wiel. Bij wtc Het Gouden Wiel staat gezelligheid hoog in het vaandel. Samen een stukje fietsen in het bos en/of op de weg. Tijdens de wintermaanden wordt er een trimcompetitie gehouden voor de leden ……….. etc” En zo gaat dit al 40 jaar lang met een enthousiasme dat nog zeker bestand is voor de volgende veertig jaar en zelfs langer. Het is bijna een routine werkje geworden de zaterdag voorafgaande aan de cross. Joop Laarhoven tekent een parcours uit en een aantal vrijwilligers zetten hem uit met hier en daar een verandering dat naar hun idee geschikter is. Zo ging het ook weer afgelopen weekend.

Zondag 27 januari, De weersvooruitzichten waren niet al te best aan het begin van de week. De ruwe en wrede weergod Boreas was de fietsliefhebbers van HGW niet goedgezind omdat de neerslag die hij uit de lucht liet neerdalen het fietsen in de bossen erg gevaarlijk had gemaakt. Maar de witte deken was zondagochtend geheel verdwenen met als enige achterblijver modder  die het 1880 meter lange parcours extra zwaar en vooral glibberig had gemaakt. Gelukkig bleken de voorspellingen van buienradar niet te kloppen want er is geen druppel gevallen tijdens de 9e cross van de Jack Koenen wintertrimcompetitie. De parcours bouwers hadden niet het eenvoudigste parcours uitgezet. Heel technisch, vaak flauw oplopend en bochtig. De juryleden John Soeters en Jan Meulman stonden deze vroege zondagochtend verdekt opgesteld. De start en finishlijn was getrokken op een recht stuk in het bos met kort daarop een versmalling die al direct voor de zifting zorgde. De eerste vier van de masters A  Joop Laarhoven, Henk Broos, Rhys Bickers en gastrenner Gert Hoorman lagen direct voorop. Van dit kwartet schiet Henk als eerste het bospad op. Gert neemt al vrij snel de kop over gevolgd door Joop. Voor Rhys gaat het te snel en moet al vlug lossen. Het kopgroep trio Henk, Joop en Gert blijven tot de vijfde ronde bij elkaar totdat Joop een versnelling plaats waarbij Gert het moeilijk krijgt en een gat moet laten vallen. Henk zag het gevaar en pakt direct het wiel van Joop. In de zesde ronde dubbelt  Henk enkele renners in een moeilijk en smal stuk en heeft direct een gaatje van tien meter op Joop die wat hij ook probeert de opgelopen achterstand niet meer goed kan maken. Henk bouwt zijn voorsprong de laatste 4 ronden verder uit en wint met ruime voorsprong. De top van de masters B Wies de Schrijver en Jos van Steenoven zaten bij de start kort achter de jonkies en sloten aan bij Rhys Bickers. In de tweede ronde nam Wies de leiding van Rhys over. Aanvankelijk leek hij daarmee zowel Rhys als Jos achter te laten. Hij was dan ook verrast dat Jos een ronde later plotseling toch weer in zijn wiel verscheen. De strijd in de B-categorie leek daarmee weer een spannende tweestrijd te worden. Wies hield echter het tempo zo strak dat Jos enkele ronden later toch moest besluiten om het tempo iets te laten zakken. Wies dus alleen aan kop en dat bleef zo tot het eind. Achter Jos kwam Ad Wijgerde op stoom en ging steeds sterker rijden. De doordeweekse trainingen die hij sinds kort heeft ingelast blijken hun vruchten af te werpen. Een vaste waarde bij de masters A is Dré van den Heijkant. Nooit nadrukkelijk aanwezig maar als er iemand nodig is voor het opbouwen, afbreken of onderhoud van het parcours dan is Dré als eerste present. Inclusief een compleet assortiment tuingereedschap van ”Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant”. En als renner exact hetzelfde verhaal niet zichtbaar maar wel zes vijfde en een derde plaats bij elkaar gesprokkeld, probeer dat maar eens te verbeteren. Jos de Wit was deze ochtend de verrassing van de dag. Met een kamikaze aanval naar de top trok hij Wil Pieterse en Ad Joore mee in zijn wiel en dit ging ten koste van Kees Vissers. Na vier ronden vond hij het welletjes en plaatste nog een versnelling waardoor Ad moest lossen. Wil Pieterse blijkt ook weer uit het goede hout gesneden te zijn en bleef Jos in het zicht houden om een mooie vijfde plaats in de wacht te slepen. Volgende week zondag 3 februari de 10e cross meetellend voor de Jack Koenen wintertrimcompetitie.

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Joop Laarhoven, 3.Gert Hoorman (gast), 4.Rhys Bickers, 5.John Arts.

Masters B; 1.Wies de Schrijver, 2.Jos van Steenoven, 3.Ad Wijgerde, 4. Jos de Wit, 5.Wil Pieterse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *