Jos de Wit in zijn element,
7 januari 2019
Dré van den Heijkant top vijf,
28 januari 2019
Show all

Ad Wijgerde op jacht naar ereplaats,

Het wintertrimcompetite seizoen 2018-2019 bij wtc Het Gouden Wiel is sinds afgelopen oktober van start gegaan en loopt tot april 2019. Het is een zeer gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Tenminste als je liefhebber bent van de edele wielersport. Afgelopen zondag is het tiende onderdeel verreden dit betrof een cross of veldrijrit rond de vijver van recreatieoord de Warande. Met dank aan de bouwers Joop Laarhoven, Ad Wijgerde, Jos van Steenoven, Wil van Dorst, Dré van den Heijkant, Rhys Bickers ,Henk Broos en Kees Vissers die de zaterdag voorafgaande uit liefde voor de club de regen trotseerden.

Zondag 13 januari, Na negen crossen is de winter nog steeds nergens te bekennen en dat is voor de meeste crossers/veldrijders een enorme meevaller. Moeder natuur kan soms erg grillig zijn maar onder deze weersomstandigheden is het gewoon heerlijk fietsen en de kans op ongelukken is hierdoor ook gereduceerd. Niet tot nul want de gevaren of valpartijen zitten soms in kleine hoekjes zo bleek ook weer afgelopen cross. De bedenker van de rondje Joop Laarhoven weet de gehele competitie de coureurs te verrassen met bochten, rechte stukken en lastige passages en dat was deze ochtend niet anders. Na het startschot van de juryleden John Soeters en Eddie Maanders ging het complete peloton als gestoken door een horzel over het wielerbaantje richting het bos. Het was dringen geblazen net voor het smalle bospad dat door Rhys Bickers als eerste werd bereikt, maar dat kan ook niet anders als je over zulke bovenbenen en spiermassa kan beschikken. Henk Broos (wie anders) was net voor het eerste technische stukje Rhys, Joop Laarhoven en gastrenner Marcel Baaij te slim af en nam dominant de koppositie over. Na de eerste ronde sluiten Marcel en Joop weer aan bij Henk maar Rhys moest zijn alles of niets krachtsinspanning bekopen en kan het trio niet volgen. Op de klimmetjes en technische passages pakt Henk iedere keer enkele meters zodat de volgers gedwongen waren tot dichtrijden wat ze uiteindelijk opbrak. Eerst Joop en daarna Marcel moeten lossen waardoor Henk zijn motivatie versterkt zag en nog wat extra gas bij gaf en zijn voorsprong wist te behouden. Bij de masters B zat het onverwachte addertje onder het gras of beter gezegd modder. De toppers  Theo Joore, Wies de Schrijver en Jos van Steenoven zaten direct achter de frontmannen van de masters A. Tot eerste lastige klim in het bos gaat het goed, maar de afdaling is lastig omdat onderaan direct een glibberige bocht naar rechts volgt. En daar gaat het voor Theo Joore weer mis. Hij maakt er een gewoonte van om elke cross minstens één keer onderuit te gaan en deze keer doet hij dat al in de eerste ronde. Gevolg is dat hij de nodige achterstand oploopt doordat de ketting vast komt te zitten. Jammer genoeg is de opgelopen achterstand naar de eerste plaats de gehele wedstrijd niet meer goed te maken. Maar Theo moet gedacht hebben ”de dood of de gladiolen” en met voor alles wat hij waard was probeerde hij te redden wat er te redden viel. De een na de andere wist hij te achterhalen om uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats. De tuimelpartij van Theo konden Wies de Schrijver en Jos van Steenoven maar amper ontwijken en reden zonder kleerscheuren verder om een ronde verder aan te sluiten bij Master A Rhys Bickers die zich niet erg happy voelde op het uitgetekende parcours. Normaal gesproken slagen Wies en Jos er niet in om Rhys bij te benen, maar deze keer lukt dit wel en na drie ronden nemen zij zelfs de kop over en rijden van Rhys weg. Daarbij slaagt Wies erin om een gaatje naar Jos toe te slaan. Een aantal ronden blijft taaie Jos op zo’n vijftig meter hangen, totdat in de voorlaatste ronde Wies nog een keer op de tanden bijt en de moed Jos in de wielerschoenen zinkt en pakt zo voor de tweede keer op rij de overwinning van de masters B. Al vele jaren een vaste waarde tijdens de wintertrimcompetite en bedenker en naamgever van een van de lastigste bospassages Ad Wijgerde is sinds zijn overschakeling naar een MTB (twenty niner) niet te houden en kruipt steeds dichter naar de top bij de masters B. De gerichte trainingen die Ad kan afwerken sinds hij het met zijn bedrijf rustiger aan doet en twee keer in de week kan trainen werpen zijn vruchten af. Met drie vijfde en drie vierde plaatsen op zijn palmares kunnen meerdere jaloers zijn.

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Marcel Baaij, 3.Joop Laarhoven, 4.Rhys Bickers, 5.John Arts.

Masters B: 1.Wies de Schrijver, 2.Jos van Steenoven, 3.Theo Joore, 4.Ad Wijgerde, 5.Ad Joore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *