Ook onder sportverenigingen geldt het spreekwoord  ”beter een goede buur dan een verre vriend”. Wielervereniging de Jonge Renner en wtc Het Gouden Wiel maken al jaren samen gebruik van recreatieoord de Warande om hun trainingen en wedstrijden af te werken dus waarom dan ook elkaars parcours niet gebruiken als je beide een wedstrijd wilt organiseren. Voor zaterdag had DJR een parcours uitgezet voor hun jeugdcross dat zondag gebruikt werd door HGW.  Dat betekende voor Het Gouden Wiel geen uitzetwerk op zaterdag en veel minder opruimwerk op zondag. En dat voelde aan als een vrij weekend. Bedankt DJR.

Zondag 6 januari. Het parcours was een stuk technischer dan ze bij Het Gouden Wiel normaal gesproken gewend zijn. Over de heuveltjes achter het zwembad veel draaien en keren met glibberige bochten gevolgd door een steile heuvel dus terugschakelen naar een kleinere of voor sommige de kleinste versnelling. En als je dan boven bent jammer genoeg geen snelle afdaling want onderaan moest je onmiddellijk weer de wielerbaan oversteken naar een technische strook gelegen tegen de zijkant van het zwembad. Met andere woorden een héél interessant maar moeilijk parcours. Maar dat was voor de top bij HGW ogenschijnlijk ook al geen echt probleem. Na het startschot dat gegeven werd door John Soeters en Wil Pieterse was het direct vol in de beugel. Joop Laarhoven is de gretigste  en schiet met gevaar voor eigen leven als eerste het bos in met in zijn wiel Henk Broos, Rhys Bickers, en de gastrenners Rav Schoormans en Marcel Baaij. In het  tweede rondje ging Rav op het rechte stuk bij het voetbalveld even op de pedalen staan en had direct een gat van om en nabij de twintig meter op zijn achtervolgers. Weer een ronde later probeert Henk Broos het gat te dichtten op Rav maar zag zijn poging mislukken. In een alles of niets tussensprint probeerde Marcel Baaij Henk te achterhalen maar ondanks deze verwoede poging lukte het Marcel niet Henk terug te pakken. Uiteindelijk waren de kaarten bij de masters A al drie ronden voor het einde geschut! De voorhoede van de masters B Wies de Schrijver en Theo Joore zaten bij de start erg kort op de jonkies met iets daarachter Jos van Steenoven. Die op zijn beurt een geringe voorsprong had op Ad Wijgerde, Eddie Maanders en Henk Imbos. Jos probeerde zijn achterstand op het kopduo te dichten maar moest zich zo’n drie ronden voor het eind toch gewonnen geven. Wies en Theo strijden voor wat ze waard zijn wat meestal beslist wordt in het voordeel van Theo. Het onvoorziene gebeurt in de laatste ronde, net voor het beklimmen van de steile heuvel schakelt Theo mis en vogel Wies is gevlogen. Helemaal in zijn element was Jos de Wit deze grijze zondagochtend op het erg technisch parcours kon hij zich helemaal uitleven. Wat hem uiteindelijk een prachtige plaats in het middenveld opleverde. Ondanks zijn technische capaciteiten kon hij het trio Ad Joore, Theo Braat en Henk Imbos niet bijbenen. Volgende week zondag de achtste cross die meetelt voor de wintertrimcompetitie. Meer weten over HGW kijk op www.wtchetgoudenwiel.nl.

Uitslag;

Masters A: 1.Rav Schoormans, 2.Henk Broos, 3.Marcel Baaij, 4.JoopLaarhoven, 5.Rhys Bickers.

Masters B: 1.Wies de Schrijver, 2.Theo Joore, 3.Jos van Steenoven, 4.Ad Wijgerde, 5.Eddie Maanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *