In de wintermaanden wanneer de crossers van wtc Het Gouden Wiel de bossen en het veld  intrekken dan zijn ze pas echt in hun element. Net op de scheiding naar het nieuwe jaar was recreatieoord de Warande het strijdtoneel van de zesde cross. Op tweede kerstdag hadden ze een toertocht afgewerkt om even tot ontspanning te komen. Even geen punten te verdienen maar gezellig samen een stukje in de omgeving door de bossen rijden. Ook dat is wtc Het Gouden Wiel.

Zondag 30 december, Bij de leden van HGW staat de modus op automatisch. Bijna ieder weekend een cross rijden waarin punten zijn te verdienen voor de wintertrimcompetitie en de zaterdag vooraf het rondje uitzetten onder aanvoering van Joop Laarhoven die natuurlijk ook weer een plattegrond had gemaakt van de route. De traktatie voor bij de koffie was meegenomen door Eddie Maanders vers uit Limburg. Tot heden geen nieuws. De wedstrijd was op alle fronten een geheel ander verhaal in vergelijking met alle vorige edities. De top bij de masters A is de enige stabiele factor in het geheel. Joop Laarhoven duikt als eerste het bos in (38,2 km uur op de teller) met in zijn kielzog Rhys Bickers en Henk Broos. Net voor de moeilijkste passage bij de vijver rijden Joop en Henk schouder aan schouder om als eerste  het moeilijke opstakel te passeren. Henk flikt het weer en zet Joop op de kant en neemt als eerste zonder kleerscheuren het halsbrekend stukje bos dat na achteraf bleek mee te vallen, want iedereen krijgt het onder de knie. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen wat voor iedereen een soort overwinning op zichzelf was. Na de tweede ronde voert Henk het tempo ongekend  hoog op en de kopgroep breekt. Henk kan de voorsprong uitbreiden tot max 45 sec. Joop schud met ingaan van de laatste ronde in een alles of niets poging die goed uitpakt Rhys van zich af en komt met kleine voorsprong op Rhys over de meet. John Arts pakte verdienstelijk voor de vijfde keer op rij een vierde plaats. Wil van Dorst die deze ochtend nu eens geen jurylid was had de stoute wielerschoenen aangetrokken. Ondanks dat Wil nog volop in het arbeidsritme zit en geen of weinig tijd heeft om de broodnodige trainingen af te werken pakte hij toch een mooie zesde plaats.

Bij de masters B was het op verschillende fronten weer een spannende strijd. Na het startschot van de juryleden John Soeters en Jan Meulman was Jos van Steenoven als eerste gevlogen en nestelde zich in de kopgroep van de masters A. Gevolgd maar op gepaste afstand door Theo Joore en Wies de Schrijver en daar weer achter Eddie Maanders en Henk Imbos. Zij reden allemaal op het scherpst van de snede. Tot het moment dat Jos voelde  dat het te riskant was te proberen bij de eersten van de masters A te blijven en besloot zijn tempo wat te matigen. Dit gaf Theo en Wies de kans om weer bij Jos aan te sluiten. Drie man op kop bij de masters B maar dit was echter van korte duur. In een van de vele bochten was Theo even niet goed bij de les en raakte met zijn stuur een boom en viel dwars voor Wies die wel erg kort in het wiel zat en moest ook een voet aan de grond zetten. Vervolgens was vogel Jos weer gevlogen. Het duurde enige tijd voordat eerst Wies (die zijn ketting weer op de fiets moest leggen) en vervolgens Theo weer verder konden. De jacht naar Jos was weer geopend. Theo vond weer aansluiting bij Wies en samen leken ze weer wat dichter bij Jos te komen totdat…..Jos lek reed en noodgedwongen uitviel. Met twee man verder. Omdat het onmogelijk is om in het laatste rechte stuk naar de finish nog uit het wiel te komen moest Wies in de laatste ronde proberen om al eerder de kop over te nemen. Met een ervaren wielrenner als Theo is dat geen eenvoudige opgave. Theo hield het gat mooi dicht en was dus wéér en dit voor de vijfde maal eerste en Wies tweede. De strijd om de derde plaats ging tussen Eddie Maanders en Henk Imbos. Ook zij waren tot de finish met elkaar in gevecht. Dan weer Eddie dan weer Henk reed op kop. Achteraf bleek dat Henk in de eindsprint als een ware gentleman voorrang verleend had omdat Eddie het grootste  gedeelte van de wedstrijd het vuile werk had opgeknapt met Henk in zijn wiel. Na de koers de wedstrijdervaringen delen zonder erg te hebben in de laatste die nog niet over de streep waren. Dus massaal in de weg staan. Hoe John Soeters zijn stem ook verhief het was tegen dovemansoren. Dit ging ten koste van Wil Pieterse die op het nippertje werd verslagen door Jack van den Luitgaarden omdat Wil vol in de remmen moest voor de kletsende meute. Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl. Volgende cross ook op recreatieoord de warande is op 6 januari. Hopelijk tot dan.

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Joop Laarhoven, 3.Rhys Bickers, 4.John Arts, 5.Dré van den Heijkant.

Masters B: 1.Theo Joore, 2.Wies de Schrijver, 3.Eddie Maanders, 4.Henk Imbos, 5.Theo Braat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *