Joop Laarhoven voor de vijfde keer op rij zilver,

Jos van Steenoven oppermachtig in HGW cross,
9 december 2018
Wil van Dorst verdienstelijk zesde,
30 december 2018
Show all

Joop Laarhoven voor de vijfde keer op rij zilver,

Na deze cross of veldrijrit of hoe je dat geploeter in de modder, smalle bospaden en hindernissen ook noemen mag zijn er nog elf wedstrijden te gaan in de wintertrimcompetitie  bij wtc Het Gouden Wiel voordat  de einduitslag opgemaakt kan worden. Nog zes crossen, twee ritten in lijn, twee langere tijdritten en een afvalrace voor de boeg. Langzaam plooit de ranglijst zich in zijn eindpositie. Bij de masters B heeft Theo Joore vijf overwinningen op zijn naam staan en dat zullen niet de laatste zijn. Maar de hete adem van Wies de Schrijver en Henk Imbos is al voelbaar ook de opkomende Jos van Steenoven kan een geduchte tegenstander worden als zijn knie niet teveel tegenpruttelt. Bij de masters A is de strijd nog spannender hier hebben Henk Broos drie, Rhys Bickers twee en John Arts één overwinning op hun palmares. Maar de weg is nog lang en heeft nog  veel mogelijk en/of moeilijkheden die voor verrassingen kunnen zorgen.  

Zondag 23 december, mankracht om het rondje uit te zetten was er voldoende de zaterdag voorafgaande op het recreatieoord. De route die vooraf door Joop Laarhoven naar de bouwers was opgestuurd zag er weer gelikt uit. Maar alles is voor verbetering vatbaar moet Ad Wijgerde gedacht hebben en toverde weer een bospad erbij dat van nu zijn naam zal dragen. Het parcours van de vijfde editie was 1850 meter lang en moest maarliefst negen maal gerond worden en had soms zuigende stukken die de kracht uit je benen zogen. Gevolgd door een lang recht stuk langs de trainingsvelden van TSC om vervolgens weer het bos in te duiken via het Wijgerdepad met enkele technische passages.  De aanmoedigingen van de juryleden John Soeters en Wil van Dorst deden de eerste maar ook zéér zeker de laatste veel deugd. Direct na het aftellen viel het fluitsignaal voor zowel de masters A en B en weg was de compacte groep. Tot de eerste versmalling die amper 50 meter verder lag het eerste oordeel velde. Henk Broos schoot als eerste het smalle bospad op in een moordend hoog tempo met in zijn wiel Joop Laarhoven. Rhys Bickers heeft een slechte start en kan niet bij het kopduo komen. In de tweede ronde wordt het zelfs Joop teveel en breekt op het rechte stuk. In de overige rondjes bouwt Henk zijn voorsprong uit om alleen zegevierend over de streep te komen. Theo Joore (Masters B) reed zoals gebruikelijk mee met de eersten van de masters A maar kort in zijn wiel zat Jos van Steenoven gevolgd op geringe afstand door een kwartet toppers  Henk Imbos, Eddie Maanders, Wies de Schrijver en Ad Wijgerde. In de eerste ronde was het stuivertje wisselen waarbij Eddie en Wies Henk Imbos voorbij reden om zo te proberen Jos van Steenoven te achterhalen. In de tweede ronde ging Eddie in de zandbak er hard onderuit. Wies wist dankzij zijn stuurmanskunst Eddie net te ontwijken en Jos te achterhalen. Halverwege de wedstrijd bleek dat Theo Joore de snelle start toch enigszins moest bekopen. Hij zakte terug naar Jos en Wies. Bij dit drietal kreeg Wies te maken met een takje tussen de voorrem dat hij al rijdend probeerde te verwijderen. Dat ging niet helemaal goed en hij kwam tegen een boom tot stilstand waarna Jos en Theo iets van hem wegreden. Binnen een ronde was het drietal echter weer compleet totdat Theo in een bocht ten val kwam. Wies kon er nog net langs, maar Jos kreeg hierdoor toch enige voorsprong  die hij tot het ingaan van de laatste ronde wist te handhaven. Theo presteerde het om de achterstand als gevolg van zijn valpartij in de laatste ronde volledig goed te maken en Wies sloot ook weer aan. Halverwege de laatste ronde was het drietal weer compleet. Theo slaagde er tenslotte in om de kop te nemen met Jos in zijn wiel. Wies volgde op een tiental meters. In de eindsprint lukte het Jos niet meer om Theo te passeren. De strijd in het groepje hierachter was er niet minder om. Eddie Maanders kwam na zijn schuiver terecht bij Henk Imbos en Ad Wijgerde. Deze drie hebben het elkaar de hele wedstrijd lastig gemaakt  deze strijd werd op het laatst beslist in het voordeel van Eddie voor Ad en Henk.

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Joop Laarhoven, 3.Rhys Bickers, 4.John Arts, 5.Kenny van Steenoven.

Masters B: 1.Theo Joore, 2.Jos van Steenoven, 3.Wies de Schrijver, 4.Eddie Maanders, 5.Ad Wijgerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *