Zondagochtend rond de klok van 8 uur was het heerlijk rustig in de Willemspolder. Behalve aan de Borstlappenweg voor huisnummer zeven daar gaven de renners van wtc Het Gouden Wiel acte de presence om hun rondjes te draaien. Het rondje of eigenlijk het vierkantje is om en nabij de zes kilometer met alleen maar makkelijke bochten waarvan er een zelfs lopend is te noemen. Het enige opstakel voor de renners zijn de hoge maïsvelden en knotwilgen die het uitzicht op sommige hoeken flink belemmeren zodat dubbele waakzaamheid geen overbodige luxe is.

 Zondag 10 juli, trainingen met de fietsmaten zijn er niet alleen om af te zien en je conditie verbeteren het is zoveel meer. Zeker als je er een tijdje hebt uit gelegen en je komt terug bij de club is het een warm bad, en dit zeg ik zonder te overdrijven. Wat is Het Gouden Wiel toch een fijne club. Maar om als eerste over de finish te komen is toch ook wel belangrijk en daar draait het uiteindelijk toch om, maar dit is gelukkig niet de enige reden waarom je in een vereniging bent. In een vrienden club elkaar afmatten en als eerste je voorwiel over de finish drukken geeft toch ook wel een lekker gevoel. Voor het zover is is gezamenlijk inrijden de start van het ochtend programma. De spanning wordt langzaam opgedreven en afwachten wie als eerste een tandje gaat bijsteken want met een klein verzetje kom je er zeker niet. De wind stond vrij krachtig uit het noord westen wat betekend dat je hem het lange stuk langs de snelweg richting Raamsdonksveer schuin tegen had. Eigenlijk was het geen gezamenlijke start, want af en toe sloot iemand aan die wat later op gang was gekomen. Rustig kop over kop circuleren tot vier ronden voor het eind om dan de pees erop te leggen. Dit was het sein voor Jac van den Luitgaarden, Jos de Wit, Kees Vissers  en Jan Stultjens eieren voor hun geld te kiezen om samen verder te gaan. Vier ronden volle bak is niet voor er  weggelegd. Na twee ronden met een straf tempo was de eerste schifting een feit en moesten Eddie Maanders, Jos van Steenoven en Henk Imbos het wiel lossen. Voor Henk was dit een bittere pil omdat het voor hem de eerste keer is dat hij niet tot het laatst in de kopgroep kon blijven, maar ja na dik twee weken vakantie mag je niets anders verwachten. Bleven over Rhys Bickers, Theo Joore, Joop Laarhoven, Ad Wijgerde en Wies de Schrijver. In het overgebleven kwintet zat nog volop muziek, niemand schuwde het kopwerk. Wat opviel was de manier hoe Ad Wijgerde met speels gemak de teugels op zijn manier wel erg strak aantrok wat duidelijk aan het kreunen van zijn concurrenten was te horen. Uiteindelijk viel de beslissing van de sprint in het voordeel van Rhys met op enkele fietslengte Ad Wijgerde. Wies had volgens eigen zeggen de benen niet om zich te wagen aan de eindsprint. Volgende week staat er een lange toertocht op het programma die de renners onder leiding van Dré van den Heijkant naar Willemstad voert. Zin om een keertje mee te rijden de start is zondag 8.30 uur voor de Antonius van Paduakerk aan de Sint Vincentiusstraat kom gerust eens vrijblijvend langs om een rondje mee te rijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *