Het is ondertussen routine aan het worden, in de week voorafgaande aan de wedstrijd staat er op de groepsapp ter ondersteuning van de bouwploeg een ingetekende foto van het parcours. Op het eerste oog leek het op een tekening van een driejarig kind die voor de eerste keer met een potlood te keer is gegaan op een stuk papier. Veel opeenvolgende linkse en rechtse (kom) bochten die soms dik door de 90 graden liepen. Je zou voor minder tureluurs worden, hier zijn de mannen die technisch beter uit de voeten kunnen beslist in het voordeel.

Zondag 13 februari,voor de start waren de meningen verdeeld, maar de meesten zagen het wel zitten en vonden het na enkele ronden te hebben ingereden een schitterend en uitdagend parcours. Vergeleken met vorige week, nat en erg koud was het nu ideaal crossweer, fris met een angstig doorkomend zonnetje wat de renners in een prettige stemming bracht wat te horen was aan de grappen en grollen rond de juryleden John Soeters en Jan Stultjens. De start en finish lagen op het laagste deel van de wielerbaan achter de vijver van het recreatieoord.  Wat wel inhield dat vanuit de start naar boven gesprint moest worden als je bij eerste het smalle pad langs de vijver in wilde gaan. Direct de pees erop, schouder aan schouder met enig geduw en getrek kwam Henk Broos als winnaar uit het gedrang gevolgd door Ad Wijgerde, Rhys Bickers en Wies de Schrijver. Blijkbaar vond Rhys het niet snel genoeg gaan, vanaf de derde rij ging hij Ad Wijgerde voorbij om meteen de koppositie te pakken en een voorsprong te nemen op de rest. Deze versnellingen gingen ten kosten van Wies de Schrijver die noodgedwongen zijn eigen ritme zocht. Henk probeerde ondertussen uit alle macht dichter op het wiel van Rhys te komen dat helaas pas lukte na een stuurfout van Rhys die in een van de modderbochten van het parcours in aanraking kwam met moeder aarde. Henk er op en erover sloeg een gat en wat Rhys ook probeerde het was niet meer te dichten. Ad Wijgerde die weer een geweldige wedstrijd uit de pedalen duwt probeerde nog wel de aansluiting te zoeken maar moet toezien dat het onbegonnen werk was en reed net als Wies zonder verdere bedreiging vanuit de achtergrond naar de finish. Achter dit viertal ontspon zich ook een boeiend gevecht. De Siamese tweeling Jos van Steenoven en John Arts hadden elkaar net als vorige week direct weer gevonden gevolgd door Henk Imbos, Joop Laarhoven (terugkerend van een blessure), diesel Eddie Maanders en Dré van den Heijkant. Eddie komt meestal langzaam op gang maar als hij eenmaal warm gedraaid is zit er de vaart goed in. En dat bleek ook nu. In de loop van de wedstrijd raapte hij bijna al zijn voorgangers op en eindigde uiteindelijk als vijfde. Misschien kwam dat ook wel doordat  de waaghalzen, John Arts en Henk Imbos beide een bochtje misten en er onderuit gingen. Voor Henk Imbos (gekneusde ribben en een wond aan de linkerarm) betekende dit helaas wel het einde van een goede dagklassering omdat hij de strijd moest staken ondanks de bemoedigende woorden vanaf de kant en de renners die hem voorbij staken. De terugrijdende Joop Laarhoven ging poolshoogte nemen in de kombocht en hielp Henk verder maar het mocht niet baten. Joop zelf altijd goed voor een ereplaats moest nu genoegen nemen met een achtste plaats. Ook dat is Het Gouden Wiel veiligheid, voor elkaar zorgen staat hoog in het vaandel. John Arts kon door zijn val en afgelopen ketting tweelingbroer Jos van Steenoven niet meer achterhalen, zodat Jos zesde werd. Jack van den Luitgaarden was de verrassing van de dag. Kennelijk zonder training of tenminste minder trainingsuren wist hij zich in de top tien te nestelen. Dit ging wel ten koste van Jos de Wit die kennelijk nog niet hersteld was van de natte krachttoer van vorige week. Volgende week de laatste cross in de Jack Koenen wintertrimcompetitie. Kom gerust een keer meerijden je hebt nog een kans dit seizoen. www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag: 1- Henk Broos, 2-Rhys Bickers, 3-Ad Wijgerde, 4-Wies de Schrijver, 5-Eddie Maanders, 6-Jos van Steenoven, 7-John Arts, 8-Joop Laarhoven, 9-Dré van den Heijkant, 10-Jack van den Luitgaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *