Modderspecialist Jos de Wit in zijn nopjes,

Podiumplaats Ad Wijgerde,
31 januari 2022
Jack van den Luitgaarden top tien,
16 februari 2022
Show all

Modderspecialist Jos de Wit in zijn nopjes,

De parcours bouwers hadden de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd lovende woorden op het werk dat ze geleverd hadden. Zelfs al zou het gaan regen (zoals de weersvoorspellingen waren) dan blijft het parcours droog en goed berijdbaar stond te lezen in de groepsapp die geplaatst was door de hoofdman van de parcoursbouwers Joop Laarhoven. De werkelijkheid lag toch op de ochtend zelf enigszins anders. Het was een grote baggerzooi waar alleen met grof geweld was door te komen en de echte specialisten hier in hun voordeel en element waren.

Zondag 6 februari, zoals gewoonlijk werd het poortje aan de zijkant van “Recreatieoord de Warande” geopend door jurylid en manusje van alles John Soeters. Echt dringen was het niet in deze koude en druilerige zondagochtend. Zelfs het reserve jurylid was niet op komen dagen, John stond diep teruggetrokken in zijn regenjas te blauwbekken van de kou. Dat is ware clubliefde die niet iedereen kan opbrengen. Chapeau en bedankt John. Aan de startlijn sloeg klokslag negen uur de regen in volle kracht op de kromgebogen ruggen van de coureurs. Ogenschijnlijk hadden ze er allemaal zin in want niemand stond te klagen zelfs een voorzichtige lach klonk er uit het gereduceerde peloton.  En weg was het handjevol dapperen op het eerste stuk van de wielerbaan met direct Henk Broos in koppositie gevolgd door Ad Wijgerde, Rhys Bickers, Jos van Steenoven, Joop Laarhoven en John Arts. Tot zover geen verrassingen. Rhys erg attent rijdend zag dat Henk een klein gaatje had geslagen en schoof direct door naar de tweede plaats in het wiel van Henk. Het was wachten wie er de eerste fout ging maken want die zouden onvermijdelijk komen. Rhys iets zwaarder van bouw dan Henk had het nakijken op het hellinkje waar Henk als lichtgewicht geen moeite mee had, pakte enkele meters om die gestaag uit te bouwen. Henk duidelijk in zijn element is zichtbaar aan het genieten in het modderige en technische parcours maar kon een val toch niet vermijden. Rhys zet alles op alles om de aansluiting te maken wat hem dan ook lukte. Echter dit was van korte duur. Ondanks een aflopende ketting wist Henk zijn voorsprong te behouden en onbedreigd de finish als eerste te passeren. Achter deze twee kemphanen was een vinnige strijd gaande. Joop Laarhoven en Ad Wijgerde probeerde met alle geweld de aansluiting te maken met het kopduo, maar alle pogingen liepen op niets uit.  Jos van Steenoven en John Arts waren verbeten in strijd om de plaatsen vijf en zes waarin John het hoofd met alle respect moest buigen voor Jos. Daar niet al te ver achter was modderspecialist Jos de Wit niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven aan de steeds beter rijdende Wil van Dorst die kennelijk een beter profiel op zijn banden had zitten wat hem vooral in de bochten meer grip gaf. Echter tegen een modderspecialist als Jos de Wit is geen kruid gewassen. Hun poging en hun doel om in de top tien te eindigen is dan ook met vlag en wimpel gelukt. Achter de finishlijn  moest je eerst de naam vragen aan wie voor je stond, iedereen was onherkenbaar door die bemodderde gezichten wat voor grote hilariteit zorgde. De renners waren dankbaar voor de aanmoedigingen van het jurylid John die met zijn bekende vocabulaire kracht zelfs aan de overkant van het terrein was te horen. Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl of pak je fiets en kom volgende week mee rijden in de voorlaatste cross die meetelt voor het Jack Koenen wintertrimklassement.

Uitslag:

1-Henk Broos, 2-Rhys Bickers, 3-Joop Laarhoven, 4-Ad Wijgerde, 5-Jos van Steenoven, 6-John Arts, 7-Jos de Wit, 8-Wil van Dorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *