In de week voorafgaande aan de vierde cross was het weer zéér wisselvallig te noemen. Naar verwachting zouden de renners dus in een waar modderbad terechtkomen maar dat viel erg mee. Dit was zeker te danken aan de parcoursbouwers, zei hadden rondom de wielerbaan van recreatieoord de Warande een uitdagend en relatief droog parcours weten uit te stippelen met 2 stroken asfalt van 100 meter.

 Zondag 12 december, Aan de start deze keer, naast de actieve leden van wtc Het gouden Wiel, een tweetal gastrenners t.w. oud clublid Marcel Baaij en Dennis Rutters. Zij kwamen proeven aan het wedstrijdelement van het veldrijden. Na een snelle start ging zoals gewoonlijk Henk Broos aan de leiding vóór Joop Laarhoven, Wies de Schrijver en Ad Wijgerde. Met op korte afstand gevolgd door Rhys Bickers en Marcel Baaij. De twee trainingsmaten waren op respectievelijk de tweede en de derde rij gestart om het gedrang voor te blijven en de clubleden niet tot last te zijn, wat getuigd van goede en sportieve instelling. Na een kleine halve ronde wist eerst Rhys en daarna Marcel in vliegende vaart de aansluiting te vinden bij Henk en Joop. Wies en Ad lieten wijselijk al snel een gaatje vallen en achter hen deden Jos van Steenoven en John Arts hetzelfde. Met de gedachte dit moordend tempo is geen uur vol te houden. Joop komt na een slepende blessure weer goed op stoom en neemt op het technische gedeelte over van Henk wat hem goed afging. Het kwartet Marcel, Rhys, Henk en Joop bleven tot de derde ronde goed bij elkaar. Aan de achterzijde van het parcours plaatste Marcel een splijtende demarrage en nam zodoende 20 tot 30 meter voorsprong. Op het gemopper van Rhys met “Klote Vélo” had Marcel de grootste lol en konden Henk en Rhys met een versnelling de aansluiting weer vinden wat bij Joop de adem deed blokkeren en de kopgroep moest laten gaan. Met nog drie ronden te gaan laat Marcel het tempo wat zakken omdat hij voelde dat dat niet tot de finish vol te houden was. Na weer een halve ronde voelde Marcel de kracht terug komen en kon nog een keer optrekken waarop Henk en Rhys het antwoord schuldig moesten blijven. Marcel bleek toch een maatje te groot voor de club-cross-coryfee Henk Broos. Henk wist wel een voorsprong van een minuut op te bouwen met nummer drie Rhys en twee minuten op Joop. Achter hen bleef het tweetal Wies en Ad gas geven. Halverwege de wedstrijd nam Ad de kop over en kort daarna maakte Wies, aan het wiel van Ad, in het bosje naast het voetbalveld een foutje. Hij raakte een boom en kwam wat ongelukkig ten val. Gelukkig zonder veel erg, zoals ze in België zeggen, maar het koste wel wat tijd en ondertussen was vogel Ad gevlogen. Wies stapte wel weer op maar kon het gat naar Ad niet meer dichten. Achter hen was het hele veld uit elkaar geslagen en reed ieder apart zijn eigen wedstrijd. Zondag 2 januari wordt de volgende cross verreden die meetelt voor de Jack Koenen wintertrimcompetitie.

Uitslag: 1-Marcel Baaij, 2-Henk Broos, 3-Rhys Bickers, 4-Joop laarhoven, 5-Ad Wijgerde, 6-Wies de Schrijver, 7-Jos van Steenoven, 8-John Arts, 9-Eddie Maanders, 10-Dré van den Heijkant

Wies de Schrijver en Henk Broos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *