Gelukkig toch nog zicht op een normaal fietsprogramma. De renners van wtc Het Gouden Wiel stonden in de Willemspolder te popelen om een clubtraining te rijden. Traditie getrouw gebeurd dat onder de rook van Oosteind. Rond de klok van 8 uur waren de eerste al rondjes aan het draaien om een uur later goed opgewarmd aan de start te staan maar zeker ook om de bochten goed in te kunnen schatten.

Willemspolder zondag 19 juli, het was een drukte van jewelste aan de Kraanschotsedijk, althans diegene die er waren hadden praat voor tien en bij sommige gierde de zenuwen door hun keel. Na weken van alleen fietsen en zelf je tempo bepalen is het nu tijd om je krachten te meten tegen elkaar. Joop Laarhoven was de captain van de dag. Hij ging de groep na enkele opwarm rondjes van voor naar achter langs met de mededeling. Drie ronden = 18 kilometer  op de teller niet boven de 35 km/h. Daarna nogmaals drie ronden met een vrij tempo. Het eerste onderdeel was voor iedereen goed te doen ofschoon de bochten dikwijls voor gaten zorgde omdat het maïs ruim twee meter hoog stond en dus het zich beperkt was.  Gelukkig was de wind geen spelbreker en was zelfs gunstig te noemen. Dus kwam het aan op de laatste drie ronden en die deden Jos de Wit, Jack van den Luitgaarden en Kees Vissers de das om en moesten als eerste afhaken .De overgebleven renners Theo Joore, Rhys Bickers, Joop Laarhoven, Henk Imbos, Henk Broos, Jos van Steenoven en Dré van den Heijkant waren aan elkaar gewaagd. Niemand speelde de linkebal en nam hun deel van het kopwerk mooi over. Ook hier was het bochtenwerk beslissend. Rhys Bickers heeft deze techniek als geen ander onder de knie. Gewoon door trappen is zijn motto. Uiteindelijk viel de beslissing in de laatste rechte kilometer naar de finish. Krachtpatser Theo Joore liet niets aan het toeval over en plaatste een verscheurende demarrage met Rhys Bickers en Joop Laarhoven in zijn wiel. Wat dit duo ook probeerde de vogel was op enkele meters gevlogen en was niet meer te achterhalen. Volgende week staat er een toertocht op het programma. De week daarop volgend een tijdrit over 2 ronden ook in de Willemspolder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *