Voorafgaande aan de wedstrijd waren de renners het roerend eens met de opmerking “Wat hebben we dit jaar toch een mooie agenda voor de wintertrimcompetitie”. Nog te gaan vier crossen, drie ritten in lijn die respectievelijk verreden worden op recreatieoord De Warande, de Willemspolder en Industrieterrein Everdenberg gevolgd door twee lange tijdritten wederom in de Willemspolder. Dus tijd genoeg om ranglijst nog op zijn kop te zetten. Dan moet het wel gebeuren tijdens het weggedeelte want in de cross is Henk Broos oppermachtig met al zes overwinningen op zak.

Zondag 29 december 09.00 uur, de dinsdag en donderdag trainingen zijn voor de een de dagen van stoempen en afzien en voor de ander dagen van de ontspanning. Samen een stukje door het bos toeren op een voor iedereen aangenaam tempo om elkaar na afloop weer te treffen voor een bakske koffie, ook dat is Het Gouden Wiel. Maar ik kan beter zeggen ‘’ZO’’ is het Gouden Wiel, want samen zijn en sporten staat hoog in het vaandel bij HGW. Tijdens de competitie is er doorgaans een strijd die zijn weerga niet kent. De zaterdag vooraf de linten spannen en voor de zekerheid grote takken en onregelmatigheden van het parcours halen. Dit keer wéér een herhaling van vorige week, dus een technisch parcours met een lengte van 1850 meter en ongeveer 34 bochten al dan niet haaks dus veel draaien en keren geblazen. De start lag aan het lange pad achter in het bos. De juryleden John Soeters en Eric van den Noort hadden al hun ervaring nodig om orde te scheppen aan de startlijn. Wat dan ook uiteindelijk lukte het zei met flink verbale inzet van John. Het aanloopstuk was lang en hobbelig van de wortels en ging richting de trainingsvelden van TSC gevolgd door een haakse bocht die als eerste genomen werd door Henk Broos met direct in zijn wiel Rhys Bickers, Joop Laarhoven en John Arts. Door het hoge tempo van Henk moet John als eerste een gaatje laten vallen en kan niet meer in de kop terugkomen. Joop neemt ondanks een schouderblessure na een halve ronde gretig over van Henk en probeert de andere de adem af te snijden. Mede door zijn gedrevenheid schuift Joop op een technisch passage er onderuit met als gevolg Henk en Rhys er op en erover. Verder als duo waarbij Rhys het werk niet schuwt en kan Henk op de talrijke klimmetje goed volgen. Met nog twee ronden te gaan plaats Henk een snoeiharde versnelling waarbij Rhys moet lossen en niet meer in het wiel van Henk kan komen en blijft op dik honderd meter hangen. Henk goud, Rhys zilver en Joop Brons. Om vierde plaats is de strijd er niet minder om. John Arts teruggezakt uit de kopgroep word gegrepen door Jos van Steenoven en Ad Wijgerde. Driekwart van de wedstrijd sleurt Ad aan de kop of zijn leven ervan afhing. Maar zijn maatjes wilden maar niet breken en bleven keurig in zijn wiel hangen. Ad moest noodgedwongen een tandje minder en dat gaf Jos en John de gelegenheid de kop over te nemen en afstand op Ad te pakken. De eindsprint werd met twee meter voorsprong gewonnen door John dus vierde. Jos voor de derde maal vijfde. Even was het nog spannend voor Jos want de jury had het plan om hem te diskwalificeren omdat zijn rugnummer niet zichtbaar was. Maar Jos zou Jos niet zijn als hij zich hier niet uit zou weten te praten, wat hem dan ook lukte de vijfde plaats werd verzekerd. Volgend jaar de overige onderdelen van de wintertrimcompetie

Uitslag: 1.Henk Broos, 2.Rhys Bickers, 3.Joop Laarhoven, 4.John Arts, 5.Jos van Steenoven, 6.Ad Wijgerde, 7.Dré van den Heijkant, 8.Ad Joore, 9.Kees Vissers, 10.Wil van Dorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *