Alle crossen die in het winterseizoen op de zondagochtenden worden verreden bij wtc Het Gouden wiel tellen mee voor de wintertrimcompetitie 2019-2020. Na afgelopen zondag zijn er nog vier te gaan voordat het weggedeelte weer aan bod komt. Echt winter is het nog niet geweest maar dat kan nog komen ook al hopen de meesten van niet. Modder en regen is al zwaar genoeg om een schifting te maken onder dit peloton van liefhebbers. Tegen Henk Broos met vijf overwinningen op zak valt weinig te doen. Joop Laarhoven probeerde alle voorgaande wedstrijden hem het vuur aan de schenen te leggen kwam alle keren bedrogen uit door op het laatste moment voorbij gestoken te worden. Een ding is zeker de aanhouder wint altijd.

Zondag 22 december 09.00 uur, het was even puzzelen de zaterdag voorafgaande met het uitzetten van het parcours. Het liefst een parcours met zo weinig mogelijk lint. Want daar zit Jos van Steenoven niet op te wachten om de gehele maandag zoet te zijn met het drogen en opnieuw oprollen van het afzetlint. Het parcours was er deze keer een met een paar lopende stukken en wat modderige technisch passages die vernoemd zijn naar de makers hiervan. Zo waren het “Ad Wijgerde pad” en de “Henk Broos bocht” erin opgenomen om voor de nodige schifting te zorgen. Het startsignaal dat gegeven werd door de rondetellers John Soeters en Jan Meulman was op dezelfde plaats als vorige week maar dan in tegenovergestelde richting. Na het verharde aanloopstuk van honderd meter direct een terugdraaiende bocht rond een boom naar links die meteen voor verwarring zorgde. Henk Broos had deze ochtend een totaal andere aanpak. Tijdens het inrijden moet hij gedacht hebben dit is mijn rondje. Hoe technischer hoe beter, dan is hij in zijn element en maakt de modder tot zijn vriend en speeltuin. Dus ging hij direct bij de eerste versmalling vol in de aanval om iedereen achter laten en ruimschoots de zesde overwinning op rij te pakken.  Zijn snelle start bleef niet zonder gevolgen voor de overige deelnemers. Met als resultaat versplintering in de gehele groep. Geen enkel groepje of duo iedereen reed als eenling maar toch op het scherpst van de snede, het gevoel van opgejaagd worden en dan op het laatst nog voorbij gestoken te worden moest kosten wat het kost voorkomen zien te worden. Rhys Bickers stond aan de start met kikkende knieën. Al die modder das niks vur men, maar ondanks zijn schrik voor het rondje pakte hij toch een mooie tweede plaats. Joop Laarhoven had vooraf in de kleedkamer nog een mededeling. Mannen ik heb een nieuw stukje gevonden redelijk steil en haaks rechtsaf naar beneden, maar mocht bij het verkenningsrondje blijken dat het te gevaarlijk is dan verleg ik het afzet lint. Wat dan ook gebeurde, iedereen vond het al moeilijk genoeg. Voor Joop was er deze ochtend geen hoofdrol weggelegd. Niet de snelle start deed hem de das om. Maar een pijnlijke schouder die hij voorgaande wedstrijd had opgelopen door in aanraking te komen met een boom speelde parten. Wil van Dorst lid sinds 2001 strijd dan wel niet mee voor de overwinning, zijn vechtlust is altijd maximaal. Wil zijn inzet is niet gebaseerd op kracht maar puur op techniek. Hij kan als geen ander een parcours lezen. Gastrenner Erwin Meulman op kerstbezoek vanuit Frankrijk (Saverne) hielt goed stand tussen de toppers van HGW ondanks dat hij het parcours volgens eigen zeggen glad en gevaarlijk vond en daar nogal wat problemen mee had was daar niets van te merken. Een mooie zevende plaats was het eindresultaat. Volgende week staat er op tweede kerstdag een toertocht op het programma. Even géén punten even géén getob gewoon samen heerlijk een stukje in de vrije natuur vertoeven en last but not least het kerstdiner wegwerken. Zondag 29 december is het weer vollebak tijdens de zevende cross van de competitie

Uitslag: 1.Henk Broos, 2.Rhys Bickers, 3.Wies de Schrijver, 4.Jos van Steenoven, 5.Joop Laarhoven, 6.Ad Wijgerde, 7.Erwin Meulman, 8.John Arts, 9.Eddie Maanders, 10.Dré van den Heijkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *