Ad Wijgerde net buiten een podiumplaats,

Zondag 8 december, de vierde cross bij HGW stond in het teken van regen, modder en spekgladde technische bospaden. De parcours bouwers dachten de zaterdag vooraf laten we het ons eens een keer gemakkelijk maken en het al uitgezette parcours van de Jonge Renner meenemen in ons rondje. Haakse kombochten zowel links als rechtsom is dan het resultaat. Maar ook korte steile hellingen en natuurlijk afdalingen waren er in opgenomen. En daar waren sommige renners niet blij mee. Maar ja, als je het doel voor ogen hebt om de gehele competitie van achttien wedstrijden vol te maken dan moest je wel aan de start verschijnen.

Zondag 8 december recreatieoord De Warande, de juryleden John Soeters en Jan Meulman hadden beschutting gezocht onder een grote paraplu om toch nog enigszins droog te staan. De startlijn was deze keer getrokken op het wielerbaantje nabij het clubhuis van De Jonge Renner. Dus het eerste stuk was verhard, maar na honderd meter werd de meute in een sluis met los zand gedrukt die amper een meter breed was. Dus een grote kans op een valpartij lag in het vooruitzicht, wat dan ook gebeurde. Ad Wijgerde en Eddie Maanders knalde tegen elkaar en tegen de grond. Gelukkig zaten ze zonder kleerscheuren weer redelijk snel op het zadel om de achtervolging op het peloton in te zetten. In het aanloopstuk kwam de snelheid van Rhys Bickers goed van pas. Hij gaat als eerste door de versmalling om ook als eerste door het tunneltje en over de heuvel te sprinten. Nog in de eerste ronde sluiten Henk Broos en Joop Laarhoven aan met op gepaste afstand Wies de Schrijver. Joop is blijkbaar in de kracht van zijn leven en probeert steeds bij de technische passages met modder Rhys voorbij te steken wat iedere keer mislukt omdat Rhys de deur dicht houdt. In de tweede ronde lukt het Joop dan toch om de snelheid dermate hoog op te voeren waar Henk en Rhys geen antwoord op hadden. Joop pakt enkele honderden meters op het achtervolgende duo. Henk verzameld al zijn krachten en opent de tegenaanval en laat Rhys achter zich. Een ronde verder slaat het noodlot toe wanneer Joop uit de wedstrijd moet met een lekke voortube. Henk houdt het tempo zo hoog dat het voor Rhys niet meer mogelijk is om de aansluiting te vinden. De twee hoogste eren plaatsen zijn gevuld. Wies de Schrijver is op dat moment met een solo wedstrijd bezig. Niemand voor en niemand achter Wies, zo zou voor hem de gehele wedstrijd verlopen wat hem de bronzen plak opleverde. Ondertussen had Ad Wijgerde na zijn schuiver de moed gevonden om de achtervolging in  te zetten en sloot aan bij Jos van Steenoven en Henk Imbos. Ad en Jos bepaalde hier het tempo die bestond uit het om en om versnellen om de ander af te matten. Henk Imbos kon niets anders dan volgen zij hij na afloop daarom deed hij niet mee aan de sprint omdat dit wedstrijd vervalsing is. Echte heren bestaan dus toch nog in de sport. Volgende week cross nummer vijf. Nog even wachten wat voor parcours tekenaar Joop Laarhoven uit de wielerhelm tovert.

Uitslag: 1.Henk Broos, 2.Rhys Bickers, 3.Wies de Schrijver. 4.Ad Wijgerde, 5.Jos van Steenoven, 6.Henk Imbos, 7.John Arts, 8.Eddie Maanders, 9.Dré van den Heijkant, 10.John Koreman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *