Wielervereniging wtc Het Gouden Wiel 50 jaar jong,

Sander van Berkel oppermachtig,
2 december 2019
Ad Wijgerde net buiten een podiumplaats,
8 december 2019
Show all

Wielervereniging wtc Het Gouden Wiel 50 jaar jong,

Toen een aantal oud-wielrenners samen met wat vrienden 50 jaar geleden besloten om op zondagochtend te gaan fietsen in de bossen rond Surae, kom niemand voorzien dat dit zou uitgroeien tot een zeer bloeiende vereniging. Toenmalig voorzitter Jan Groenewoudt zei bij het zilveren jubileum met kordate stem “We gaan voor goud”. En daar kunnen we veel mensen voor bedanken. Zonder iemand te kort te doen, wil toch ik een bestuurder met name noemen: Jack Koenen (lid sinds 1974) hij heeft in het heden en verleden zeer veel werk verricht voor wtc Het Gouden Wiel en werd hiervoor speciaal door voorzitter Eddie Maanders tijdens zijn openingstoespraak in het zonnetje gezet.

Zondag 1 december, En als je Abraham ziet dan moet dit kost wat kost gevierd worden en daar was iedereen het over eens. Penningmeester Theo Joore (lid sinds 1977) zijn verenigingsportemonnee lijkt onuitputtelijk. Met heel de club van de zomer enkele dagen fietsen in Limburg, nieuwe clubkleding en daarop nog een feest op kosten van de club. Welke vereniging zou zo’n penningmeester niet wensen. Maar ja, echt verwonderlijk is dit niet want als je al over de centen ging in 1982 en de boeken kloppen altijd na de jaarlijkse controle’s dan weet je met geld om te gaan. Tevens kreeg Theo uit handen van voorzitter Eddie Maanders bloemen en een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd clubshirt voor het behalen van het clubkampioenschap 2018-2019. Eddie kwam ook nog even met wat statistieken zoals. Onze club bestaat totaal uit 36 leden waarvan 1 erelid, 5 rustende leden en 30 actieve leden. Dus is het eigenlijk maar een clubje te noemen maar ook zeker een bloeiende vriendenkring. De feestlocatie was de serre van Restaurant La Cantina. Het hoofddoel was om gezellig samen te zijn en natuurlijk om ouwe koeien uit de sloot te halen onder het genot van een hapje en een drankje. En verhalen waren er genoeg, die gingen van “kende gij dun dieje nog” en “fiets hij nog”. Bijna alle leden en zeker ex leden werden even aangehaald. De oudste nog actieve leden Piet de Boer, Jan de Geus en Jan Stultjens (alle drie lid sinds 1970) waren gelukkig ook op komen dagen. In het openingswoord van Eddie Maanders werd stil gestaan bij de leden Ton Paulussen en Piet Baaij die ons helaas dit jaar zijn ontvallen. En wat HGW betekend voor de huidige leden en dat was vooral positief. Het Gouden Wiel maar ook het Gezellige Wiel is van toepassing. En als je de feestzaal van een afstand bekeek dan was het ook grote gezellige bende die zeker nog wel enkele decennia meekan. Dick en Annemarie Verkerk waren speciaal voor dit jubileum overgekomen uit Frankrijk om nog even hun fietsvrienden te ontmoeten en samen het glas te heffen. De vraag waarom HGW al vijftig jaar bestaand is eigenlijk simpel te beantwoorden. Het draai om de vrijwilligers en die zijn er binnen de club genoeg. Nooit en dat zeg ik met nadruk nooit is er een vergeefs verzoek geweest als de handen uit de mouwen moesten. Dat maakt een vereniging sterk en zeker levensvatbaar. Wanneer je achttien wedstrijden per kalenderjaar organiseert dan heb je juryleden nodig. En die noem ik supervrijwilligers. Ga er maar eens aanstaan in weer en wind en in het winterseizoen koud en guur aan de kan gaan staan om namen en tijden te noteren op een onderdeel wat jezelf ook graag uitoefent. Zo’n vrijwilliger is John Soeters en de lijsten zijn na afloop altijd kloppend. De komende drie weken kunnen ze allemaal weer aan de bak dankzij John. Heb je zin om ook eens mee te rijden met deze vriendenclub kijk eens op www.wtchetgoudenwiel.nl daar zijn alle contactgegevens te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *