Henk Broos superieur
10 november 2019
Sander van Berkel oppermachtig,
2 december 2019
Show all

John Arts een topper bij wtc HGW,

Een spreekwoord dat zeker zou kunnen slaan op wtc Het Gouden Wiel  is “Hoe ouder hoe gekker” En dan bedoel ik specifiek de wintertrimcompetitie. Bestond deze serie wedstrijden tien jaar geleden nog uit tien verschillende onderdelen, nu in het competitiejaar 2019-2020 wordt dit uitgevochten over 18 wedstrijden voordat de kampioen bekend is. Of dit het plafond is weet niemand. Maar een ding is zeker het plezier is er niet minder om. Na twee tijdritten en één cross stond afgelopen zondag de tweede cross op de rol.

Zondag 17 november, het wordt bijna routine. In de loop van de week stuurt Joop Laarhoven alle leden een plattegrond van het parcours en de zaterdag vooraf wordt dan het afzetlint gespannen en sommige maken een proefrondje. Zo was dat ook afgelopen zondag. Bijna alle actieve leden stonden deze ochtend weer aan de startlijn ondanks dat de goedheiligman zijn intocht maakte in Oosterhout. 34 bochten op een lengte van 2100 meter en dat acht keer moest er afgelegd worden op deze koude maar droge zondagmorgen. Na het uitgestelde startsignaal omdat Dré van den Heijkant op de valreep een lekke tube had schoot jurylid John Soeters dit keer geassisteerd door Eric van den Noort het peloton weg. En die vlogen naar de eerste haakse bocht die maar amper 100 meter verder lag. Maar de schifting was toch al en feit. De snelle start van Henk Broos liet bijna iedereen naar adem snakken behalve Joop Laarhoven en Wies de Schrijver die bleven keurig volgen. Wat Henk ook probeerde hij kreeg ze in de eerste ronde niet van zijn achterwiel. Joop erg gemotiveerd en uitgerust met een splinternieuwe cyclocross fiets neemt fel over van Henk en probeert weg te komen maar ziet zijn poging mislukken. Wies vocht voor wat hij waard was maar kon dit hoge tempo niet aan en  moest noodgedwongen afhaken, maar blijft de gehele wedstrijd keurig op een 3e plaats rijden. Henk versneld drie ronden voor het einde maar Joop is vandaag in topvorm en gaat er niet af. In de laatste ronde neemt Joop zelfs even de kop van Henk Broos over. In een van de laatste bochten blijkt Henk technisch toch iets vaardiger te zijn zodat hij Joop weer passeert en uiteindelijk de tweede crossoverwinning van dit seizoen in de wacht sleept. Achter Wies ontstaat wel direct een gaatje naar het volgende groepje met onder andere Jos van Steenoven, Theo Joore en John Arts maar met nog twee ronden te rijden neemt Jos van Steenoven enige afstand ten opzichte van Theo Joore en John Arts. Jos had de dag van zijn sportieve leven en krijgt Wies zelfs weer in zicht en dat gaf hem z’n kick dat hij er nog een schepje bovenop deed. In de bochtige stukjes ziet Wies Jos naderen en besluit om dan ook maar tot het gaatje te gaan en voerde zijn hartslag op naar stand maximum, zodat hij in de laatste ronden weer iets meer afstand ten opzichte van Jos nam. De grootste concurrent van Theo Joore was deze ochtend John Arts. John overgekomen van de Oosteindse wielervereniging “‘Tandje Bij” en uitgerust met een mountainbike wist Theo goed te volgen maar moest zich toch gewonnen geven na een verschroeiende eindsprint. Theo Braat, Jos de Wit en Ad Joore waren ook in een onderlinge strijd verwikkeld maar waren goed aan elkaar gewaagd. Ronden na ronden reden ze als trio rond totdat Theo Braat het genoeg vond en er een tandje bij stak en de vogel was gevlogen. Wat hem een plaats in de top tien opleverde. Volgende week staat er om op adem te komen een crosstoertocht op het programma gevolgd door vier weekenden competitie.

Uitslag: 1.Henk Broos, 2.Joop Laarhoven, 3.Wies de Schrijver, 4.Jos van Steenoven, 5.Theo Joore, 6.John Arts, 7.Ad Wijgerde, 8.Dré van den Heijkant, 9.Henk Imbos, 10.Theo Braat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *