Henk Broos modder kampioen wtc Het Gouden Wiel

Francios Nooten ongenaakbaar,
25 november 2018
Jos van Steenoven oppermachtig in HGW cross,
9 december 2018
Show all

Henk Broos modder kampioen wtc Het Gouden Wiel

Sinds de oprichting in 1969 van wtc HGW is er nog nooit een open cross georganiseerd dus reden genoeg om dit ook eens te proberen. Initiatief nemer en uitvoerder Joop Laarhoven wilde op deze manier naamsbekendheid en eventueel nieuwe leden werven voor  deze prachtige Oosterhoutse vereniging. Maar tevens ook om mensen warm te krijgen voor de edele wielersport. Vrijwilligers had Joop genoeg de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd Henk Broos, Rhys Bickers, Ad Wijgerde, Dré van den Heijkant, Jos van Steenoven hadden een parcours in elkaar geknutseld dat de eventuele beginneling niet zou afschrikken. En dat is ze wonderwel gelukt.

Zondag 2 december, De verwachtte stormloop van deelnemers is helaas uitgebleven maar diegene die toch de stoute wielerschoenen hadden aangetrokken waren vol lof over het parcours en het enthousiasme van de juryleden John Soeters en  Wil van Dorst. De juryleden  hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden. Het weer zat ze ook al niet mee deze ochtend en dit was zeer zeker een  extra struikelblok. Koud, nat en guur. Maar met de ervaring van jaren binnen de vereniging moest dit ook gewoon gaan lukken. De wedstrijd was een ander verhaal. De regen van de voorgaande nacht had het parcours omgetoverd in een spekglad traject en dat vergde flink wat stuurmanskunst. Vooral in de blubberige haakse bochten was het geen sinecure om recht te blijven. Ogenschijnlijk had Master A Henk Broos hier geen last van. Hij sneed door het bos alsof het een baanwedstrijd betrof. Hij nam vanaf het startschot de leiding om die niet meer af te staan. Voor de overige was het ook duidelijk een cross van eenlingen. Groepsvorming of lekker bij iemand in het wiel zitten was er niet bij deze ochtend. De enige uitzonderingen waren Rhys Bickers en gastrenner Marcel Baaij. Als duo reden ze kop over kop met het doel elkaar het vuur aan de schenen te leggen en te proberen de ander uit het wiel te rijden. Wat Rhys uiteindelijk pas in de laatste ronde lukte en zo een mooie derde plaats opeiste. Nummer twee Joop Laarhoven was door Rhys echter niet meer te achterhalen. Joop was geheel uit het zicht verdwenen desondanks dat hij er drie keer was onderuitgegaan. De vijfde plaats werd opgeëist door de steeds beter rijdende  John Arts. Je hebt van die renners die niemand ziet maar toch in de top vijf eindigen. Bij de masters B hetzelfde liedje van de eenlingen. Theo Joore is dit inmiddels wel gewend om alleen te rijden voor hem geen verschil met de voorgaande crossen. Wies de Schrijver komt ook steeds beter in zijn vel te zitten. Zonder ogenschijnlijke moeite pakte hij de tweede plaats.  Jos van Steenoven sinds kort eigenaar van een nieuwe veldrijfiets is weer als herboren aan het rondtoeren en is duidelijk aan zijn tweede jeugd bezig, Een mooie derde plaats viel hem ten deel. De kracht van Henk Imbos die sinds kort is overgestapt op een MTB is een mirakel op zich. Dik zeventig jaar en nog strijden om de ereplaatsen is bijzonder te noemen. Helaas viel hij net van het podium. Zondag 9 december de vierde cross meetellend voor de wintertrimcompetitie. Het betreft hier géén open cross maar als je vooraf aanmeld via mailadres (berichtvoorjoop@hotmail.nl ) dan mag je gewoon meerijden. Om de kosten van de baan proberen te dekken is het inschrijfgeld €.2.50. Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag:

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Joop Laarhoven, 3.Rhys Bickers, 4.Marcel Baaij, 5.John Arts.

Masters B: 1.Theo Joore, 2.Wies de Schrijver, 3.Jos van Steenoven, 4.Henk Imbos, 5.Ad Wijgerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *