De leden van wtc Het Gouden wiel rijden in het zomerseizoen  regelmatig toertochten van rond de 70 kilometer op de wegen rondom Oosterhout. Met de start van het winterprogramma blijven ze dichter bij huis en zijn de renners op de crossfiets te vinden op de Vrachelseheide, Cadettenkamp en Boswachterij Dorst. De trainingen vinden plaats op en rond recreatieoord De Warande. Maar voordat het zover is moet er eerst nog gewerkt aan het trainings- en wedstrijdrondje.

Zaterdagochtend 20 oktober, Rond de klok van half tien hadden een dozijn HGW-ers zich verzameld voor de zijingang van recreatieoord De Warande om voorbereidingen te treffen voordat het cross seizoen echt kan beginnen.  De omschakeling van de weg naar het veld vergt niet alleen een andere trainingsopzet maar ook zeker een andere vaardigheid. Deze speciale crosstrainingen worden sinds jaar en dag gehouden  in het stukje bos gelegen rondom recreatieoord De Warande. De daarop volgende elf wedstrijden worden eveneens verreden in dat stukje bos. Om deze wedstrijden en trainingen veilig te laten verlopen moeten eerst de handen uit de mouwen. Losliggende takken en bladeren  worden dan opgeruimd en de paden worden enigszins berijdbaar gemaakt. Om dit klusje te klaren mag er ieder jaar gratis gebruik worden gemaakt van het gehele assortiment tuingereedschap van ”Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant” en dat maakt het allemaal een héél stuk gemakkelijker. Na gedane arbeid is er traditiegetrouw koffie met worstenbrood. Deze Brabantse lekkernij was wederom een geschenk van:  “Bakkerij ’t Stoepje de warmste bakker op uw markt”  voor beide ondersteuningen hartelijk dank.  De eerste cross die meetelt voor het klassement 2018-2019 gaat 11 november van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *