Rhys Bickers en Theo Joore de klasbakken bij wtc Het Gouden Wiel,

Schoonmaakactie wtc Het Gouden Wiel.
21 oktober 2018
Sterke winnaars Theo Joore en Gert Hoorman in cross Het Gouden Wiel,
12 november 2018
Show all

Rhys Bickers en Theo Joore de klasbakken bij wtc Het Gouden Wiel,

De tweede wedstrijd meetellend voor het klassement van de wintertrimcompetitie 2018-2019  betrof net als vorige week een tijdrit. Met dit verschil dat het nu om de dubbele afstand ging. Twee maal de heuvel en het tunneltje met in totaal 2520 meter is zelfs voor de meest getrainde renner geen gesneden koek. Het alles uit de kast halen moet gedoseerd gebeuren als je in de voorste gelederen wilt eindigen of je eigen persoonlijk record wilt verbeteren. Na deze tijdrit staan er nog elf crossen op het programma die allemaal verreden op een door de leden uitgezet parkoers rond het water van het recreatieoord. De laatste vijf onderdelen worden weer op de weg verreden zowel in de Willemspolder als op de Everdenberg.

 Zondag 21 oktober, de wintertrimcompetitie 2018-2019  is dan al wel in volle gang maar het exacte  programma werd  pas afgelopen maandag bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering die gehouden werd in de kantine van de Jong Renner. In totaal bestaat de competitie uit achttien wedstrijden in een onderverdeling van elf crossen en zeven wegwedstrijden. Afgelopen zondag dus weer een tijdrit op het baantje van recreatieoord De Warande. De eerste stonden al voor het poortje te wachten voordat sleutelhouder Joop Laarhoven de baan vrij gaf. Goed inrijden was het motto om te kunnen vlammen op jacht naar een goede eindtijd of om te proberen de tijd van Rhys Bickers seizoen 2014-2015,  3:33,99 uit de boeken te rijden. Onder ideale weersomstandigheden werd als eerste Jos van Steenoven weggeschoten door opperjurylid Wil van Dorst en assistent John Soetsers. Jos mocht als eerste omdat hij precies deze zondag 41 jaar geleden het ja-woord had uitgesproken en de kinderen een verrassingtocht hadden georganiseerd. Maar eerst fietsen dacht hij. De tijd die Jos liet afdrukken was niet onverdienstelijk maar gaf wel aan dat er geen of niet veel persoonlijke record zouden sneuvelen. Vooraf heeft iedereen een verwachting en hoopt die te verwezenlijken en van sommige heb je verwachtingen. Was John Arts vorige week op de korte afstand nog nipt winnaar, nu moest hij toch acht seconden toegeven op zijn naaste concurrent Master A, Rhys Bickers die als enige onder de vier minuten dook en op 3:58,51 uitkwam. En als je sterk bent dan maakt het niets uit of je een goede of een slechte voorbereiding hebt. Zelfs twee keer uit de pendalen schieten bij de start had voor Rhys geen gevolgen op de overwinning. Joop Laarhoven zijn warming up bestond uit een rondje met de bladblazer waar iedereen hem heel dankbaar voor was. Toch realiseerde hij exact dezelfde tijd als zeven jaar eerder. Bij de Masters B was Theo Joore de absolute uitblinker met maar enkele honderdste van een seconden boven de vier minuten. Wies de Schrijver toch ook geen kleine jongen te noemen op de fiets moest Theo vijftien seconden voor laten gaan. Dré van den Heijkant(Master A)  reed weer constant hij kwam net als de laatste tien afleveringen weer rond dezelfde tijd uit. Blijkbaar heeft leeftijd geen invloed op de altijd goed presterende Dré. Ad Wijgerde Master B (4:23,68) had slechts 0.3 seconde meer nodig voor de twee ronden.

Uitslag:

Masters A: 1.Rhys Bickers 3:58,81, 2.John Arts 4:07,38, 3.Joop Laarhoven 4:09,15, 4.Dré van den Heijkant 4:23,38.

Masters B: 1.Theo Joore 4:00,72, 2.Wies de Schrijver 4:15,74, 3.Eddie Maanders 4:16,45, 4.Henk Imbos 4:17,42, 5.Ad Joore 4:19,88.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *