Het crossgedeelte van de wintertrimcompetie bij Het Gouden Wiel is achter de rug nu volgen de wegonderdelen. Afgelopen zondag is de eerste individuele tijdrit afgewerkt op recreatieoord De Warande over een afstand van 2520 meter (2 ronden). Hierna nog vier onderdelen te gaan. Volgende week een rit in lijn op de industrieterrein Everdenberg de overige drie wedstrijden worden verreden in de Willemspolder en omvatten nog twee langere tijdritten en één rit in lijn.

Zondag 11 maart, Het wegdek was nat en er dreigde regen op deze vroege zondagochtend op recreatieoord De Warande. Maar de competitie gaat onder bijna alle weersomstandigheden gewoon door. De omschakeling van het bos naar de weg was voor een enkeling een moeilijke stap. Omdat nu tegen de klok gereden moest worden en dit een heel andere training aanpak vereist. Ook de onwennigheid aan het rondje speelde hierbij parten. Zeker het aansnijden van het tunneltje en dan direct hierna heuvel op was voor vele de bottleneck. Maar wat het aller belangrijkst bij dergelijke korte tijdritten is is het warm rijden. Dus voordat om klokslag negen uur de eerste weggeschoten werden door de juryleden Wil van Dorst en Eric van den Noort en de baan vrij gegeven ging worden zijn de meeste al op het parcours te vinden. Op de vraag aan Jos de Wit hoe het ging schudde hij alleen maar van nee. Wil Pietserse had er ook een hard hoofd in want hij had de dag vooraf een rit van 120 kilometer afgewerkt en dat zat nog in zijn benen. En natuurlijk de griep epidemie was bij vele de grote spelbreker. Maar thuis blijven was ook geen optie omdat er punten te verdienen waren voor de einduitslag. Voor Jan Stultjens maakt punten niets uit die wil alleen maar fietsen en lekker meedoen. Chapeau Jan voor jou inzet en motivatie. Rhys Bickers is een ander verhaal hij gaat alleen voor een goede tijd en als het even kan voor de winst. Maar dat was een tegenvaller en dat was duidelijk van zijn gezicht af te lezen. Zo ziet teleurstelling eruit op een natte zondagochtend als je tweede wordt en op zes seconden wordt gezet door een indruk makende John Arts. Henk Broos oppermachtig op de crossfiets moest noodgedwongen een stapje terug doen maar wist toch nog een mooie derde plaats te behalen. Dré van den Heijkant viel met een indrukwekkende eindsprint net buiten het erepodium. Master B Theo Joore was heer en meester en tevens overall winnaar met een prachtige 18 seconden voorsprong op de nummer twee Henk Imbos. Jos van Steenhoven kwam vier tellen later over de finish en eiste zo de bronzen plak op. Volgende week 09.00 uur rit in lijn op industrieterrein Everdenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *