Ja, ik kon weer eens mee. Sinds september wat ruimer in mijn tijd, dus een prima idee om met John, Theo, Rob, Wil, Ad en captain Henk af te reizen naar de zonnige Costa Blanca, het gebied rond Alicante. We hadden een fietsweek geboekt bij Costa Blanca Cycling van Eef en Karen Brand. Eerst was er nog enige twijfel over het aanbod maar een bezoek aan de Bike Motion leerde dat Eef en Karen nog steeds actief waren op het wielerfront en niets te maken hadden met verbouw van  nederwiet.

Na een vlucht met portemonnee-verlies voor John werden we opgewacht de Brand-jes. Inmiddels was Henk ge-sms’t dat John’s eigendommen waren bezorgd bij de marechaussee in Eindhoven. Gelukkig zijn er nog eerlijke mensen.

Niets stond een heerlijke week meer in de weg. Want genoten hebben we. De dag werd sportief begonnen met een strandwandeling. Het kan slechter.  Daarna een stevig ontbijt met plenty keuze en om 10 uur op de fiets. Een ritje van gemiddeld 90 km. Uiteindelijk stond ons tellertje op 540 km. Meestal een koffiepauze en altijd een mooie lunchplek tijdens  de rit. We maakten met gids Eef en Jamie aardige tochten. We klommen rond het meer “ Embalsa de la Padrera”  met schitterende vergezichten. Veteraan Henk showde zijn puike vorm en maakte indruk op de jongere gastrenners. We toerden van Guadamar naar Alicante en via Santa Pola, met super tapasstop,  langs de kust terug. We fietsten door de valleien in de buurt van Murcia en reden volle bak in de regen terug. Helaas was Rob zijn jasje vergeten, dat heeft ie geweten.  Op zondag reden we  in een heerlijk zonnetje op eigen gelegenheid naar Torrevieja voor een bezoek aan het golfresort, een wens van Wil om het een en ander en plek te geve. Al met al een aardig fietsgebied maar toch niet top. Iets te veel stedelijke bebouwing en N-wegen naar Ad en mijn zin.  Gelukkig lieten onze gidsen ons ook met de leukere weggetjes kennismaken.

Na het fietsen vertoefden we in of voor de bar van het hotel en lieten ons het bier goed smaken. De nootjes vonden gretig aftrek. Er werd volop geouwehoerd over het wielrennen , het Gouden Wiel, pensioen, campers, opknappertjes  en natuurlijk het weer. Als afsluiting van de mooie dag fungeerde het diner dat we rond 20.00 uur genoten. Prima geregeld met soepen, salades, vis of vlees, toetjes en wijn in overvloed. Wil hoefde niets op andere tafels te zoeken. Een keer knippen en er stond er weer eentje.  We haalden soms een gemiddelde van een fles per man. Maar ja, zonder doping is het toch lastig koersen. Het zal niet verbazen dat na de overvloedig e maaltijd het bed werd opgezocht voor de hoognodige nachtrust. Alhoewel Theo hier  een andere kijk op had, hij heeft wat rondgezworven in nachtelijk Guardamar.

Vanwege het mindere weer zijn we op dinsdag gaan wandelen naar de haven van Guardamar. Hierdoor konden we ook op onze laatste dag nog fietsen. Een superafsluiting in schitterend weer. Daarna het vliegtuig in om in Eindhoven  John’s eigendommen op halen. Alles zat er nog in, ze bestaan dus echt, die eerlijke mensen.

Jongens, ik heb het zeer naar mijn zin gehad. Veel gelachen, lekker gefietst in een korte broek, heerlijk gegeten en gedronken. En heelhuids terug zonder brokken. Ik hoop dat we volgend jaar weer gaan.

 

Bedankt, Eddie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *