Theo Joore de snelste in de Willemspolder,

Rit in lijn Willemspolder grote opkomst,
13 april 2022
Rhys Bickers pakt nipt eindzege.
25 april 2022
Show all

Theo Joore de snelste in de Willemspolder,

Na deze tijdrit die over een lengte van 6.2 kilometer ging, nog één te gaan en wel op de dubbele afstand waarna het eindklassement opgemaakt kan worden. En die zal beslist worden met maar enkele punten verschil. Het krachtsverschil is deze competitie miniem te noemen. De een is sterker omdat hij juist wat gas terugneemt en een ander is meer kilometers gaan maken om goed voor de dag te komen. Dit verschilt van persoon tot persoon. Maar iedereen wil een goede tijd neer zetten en als het even kan met een persoonlijk record.

Paaszondag 17 april, heerlijk zonnetje, fris bij 6 graden en windstil meer is er niet te wensen voor een coureur als je een tijdrit in het vooruitzicht hebt. Nu geen voorganger waarbij je in het wiel kunt gaan zitten, nee nu moet je zelf het tempo bepalen en dat is cruciaal in een tijdrit. Vooraf gingen de gesprekken alleen maar over de wind en het aanvangstempo. En daarin zitten ook enorm veel verschillen. De een is gebaad bij snel beginnen terwijl de ander meer behoudend start. Na de finish zeggen tijden genoeg of misschien wel alles en behoeven weinig commentaar. Hoofdjurylid Wil van Dorst en assistent Henk Broos hadden alles onder controle en lieten zich niet van de wijs brengen omdat er altijd bij zijn die liever achter een bepaald persoon starten om een mikpunt te hebben. Waaraan zij soms met veel charisma gehoor gaven dit tot grote tevredenheid van de deelnemers. De prangende vraag was korte of lange broek. Jack van den Luitgaarden was de eerste in het kort waarna Henk Imbos resoluut zijn beenstukken uittrok. Omdat iedereen zag dat tijdrit specialist Theo Joore in het kort aan de startlijn verscheen. Theo met een persoonlijk record ex aequo met Eric van den Noort van 9 minuten en 1 seconde was vooraf de te kloppen man. En dat maakte Theo ook ruimschoots waar met ruim 18 seconde voorsprong op nummer twee was hij zoals verwacht de snelste van de dag. John Arts (10.29) en Jos van Steenoven (10.44) waren de revelaties van de dag. John derde van de dag reed slecht 1 seconde boven zijn persoonlijk record dat staat sinds 2014/2015 toen hij nog aspirant lid was bij HGW. Jos van Steenoven deed daar nog een schepje bovenop en verbeterde zijn record uit het competitiejaar 2017/2018 met 2 seconden. Deze prestatie leverde hem een mooie zesde plaats op. Zo’n prestatie is niet voor iedereen weggelegd maar goed trainen en doseren is zeker de grondslag. Of misschien wel de hoogte trainingen die Jos regelmatig afwerkt in het mooie Limburgse landschap. Henk Imbos is kennelijk aan zijn tweede jeugd begonnen. Vijfde eindigen in een sterk veld is een top prestatie te noemen. De negende en tien plaats waren voor Jack van den Luitgaarden en Jos de Wit. In de top tien eindigen is altijd mooi voor je palmares en voor de meeste een doel op zich. Volgende week 24 april valt de beslissing in de competitie. Het is een nek aan nek race geworden tussen Rhys Bickers en Henk Broos. Rhys moet voor Henk eindigen voor de eindoverwinning met 1 punt verschil.

Uitslag: 1-Theo Joore 10.01, 2-Henk Broos 10.19, 3-John Arts 10.29, 4-Eric van den Noort 10.36, 5-Henk Imbos 10.37, 6-Jos van Steenoven 10.42, 7-Ad Joore 10.53, 8-Dré van den Heijkant, 9-Jack van den Luitgaarden, 10-Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *