De wintertrimcompetitie bij wtc Het Gouden Wiel is een combinatie van cross/veldrijden en wedstrijden op de weg en bestaat normaal gesproken uit 18 onderdelen. Maar helaas kwam Covid-19 om de hoek kijken en moesten er noodgedwongen enkele wedstrijden worden geschrapt. Nu de boosdoener geen hoofdrol meer vertolkt in het dagelijkse leven, kon net als vorige week iedereen weer los. Na deze zondag volgen nog drie onderdelen die verreden worden in de Willemspolder. Het betreft twee tijdritten en een rit in lijn.

Zondag 20 maart, het 1250 meter lange baantje rond de roeivijver van recreatieoord de Warande is een ideale plek om wedstrijden te organiseren. Autovrij en de toeschouwers houden goed rekening met de renners en hebben de hond aan de lijn en kinderen aan de hand. Want zeker op het dallende gedeelte is de snelheid snoeihard en heb je geen oog voor wat er aan de zijkanten gebeurd. Het enige wat je in de gaten houdt is het achterwiel dat je niet wilt lossen. Zo ook deze zondag ochtend met een guur windje uit het oosten en amper 2 graden. De juryleden John Soeters en Jan Stultjens hadden alles onder controle, maar ja wat wil je met zoveel ervaring. De renners waren erg relaxt, ogenschijnlijk hadden ze weinig zin om te starten wat ook te zien was aan het tempo in de eerste drie ronden. Joop Laarhoven stak als eerste het lont in het vuur, nam de koppositie en de strijd begon. Het gevreesde tempo van Rhys Bickers liet lang op zich wachten. Iedereen kon en wilde volgen in het treintje met een goede wisseling in de koppositie. Met in hun achterhoofd de wedstrijd van vorige week waarin Rhys en Ad Wijgerde het hele pak het nazien gaf. Wat Rhys ook ondernam iedereen sprong mooi op volgorde in zijn wiel. De twee grootste gangmakers Eddie Maanders en Jos van Steenoven kregen om beurten steun van Theo en Ad Joore, John Arts, Joop Laarhoven, Henk Broos, Wies de Schrijver, en Henk Imbos en reden voor wat ze waard waren. Met nog vier ronden te gaan gaf Rhys er de definitieve snuk aan en de groep brak omdat ze elkaar aan bleven kijken en wachten wie als eerste naar Rhys zou rijden. Ook het kop over kop rijden was ineens gedaan en de vogel was gevlogen. Theo Joore is ook weer goed bezig. Na een tijdje met een blessure gekamd te hebben lijkt dit hoofdstuk definitief verledentijd. Met zilver op zak kon hij weer richting Made. John Arts is een verzamelaar van de bronzen medaille. Of het nu om een tijdrit of een rit in lijn gaat op de derde plaats heeft John patent. De komende twee zondagen is er ruimte voor de echte ontspanning, te beginnen met een snertrit die vernoemd is naar de Hollandse erwtensoep van onze trouwe sponsor “Catering Vermeulen” gevolgd door een toertocht over ongeveer 70 kilometer rondom Oosterhout. Kom gerust langs om een keertje mee te rijden je bent van harte welkom. Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag: 1-Rhys Bickers, 2-Theo Joore, 3-John Arts, 4-Joop laarhoven, 5-Henk Broos, 6-Wies de Schrijver, 7-Jos van Steenoven, 8-Ad Joore, 9-Eddie Maanders, 10-Henk Imbos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *