Rhys Bickers onoverwinnelijk!
21 november 2021
2e cross verslag van Henk Broos
7 december 2021
Show all

2e cross verslag Wies de Schrijver

Van Wies de Schrijver

Verslag tweede cross van de Jack Koenen competitie 2021-2022

Zondag 28 november, Ondanks het slechte weer van de laatste dagen was de parcoursploeg erin geslaagd om een vrijwel droog parcours uit te zetten. Deze keer was de start niet op de wielerbaan, maar in het bos. Dit vanwege te verwachten nachtvorst, waardoor het asfalt zou kunnen opvriezen.

Het was dringen voor de start, want iedereen wil nog steeds bij de eersten vertrekken. En zoals altijd was Henk Broos als eerste weg, gevolgd door Rhys Bickers en Wies de Schrijver. Weer bleek dat Henk de handigste crosser is van de club. Al snel was duidelijk dat Rhys moest forceren om hem te volgen hetgeen al in de eerste ronde resulteerde in een valpartij. Hij maakt de opgelopen achterstand wel weer snel goed, maar stond in de volgende ronde toch weer stil door een mechanisch probleem, zodat hij weer in de achtervolging moest. Een aansluiting bij Henk leverde dat niet meer op, zodat Henk de verdere wedstrijd solo heeft afgelegd. Inmiddels was Joop Laarhoven aangesloten bij Rhys Bickers, nadat hij Wies de Schrijver was gepasseerd. Wies volgde samen met Ad Wijgerde. Hiermee waren de eerste vijf in de uitslag wel bekend. Joop moest Rhys uiteindelijk laten gaan en werd derde kort voor Ad Wijgerde. Wies en Ad zouden samen sprinten voor de vierde plek, maar bij de aanzet hiervoor maakte Wies een schakelfout en viel meteen stil. Ad dus vierde en Wies vijfde. In de achterhoede was een groep van … renners samengekomen. Hierbij onder andere Jos de Wit en Jack van de Luitgaarden. In de laatste ronde gaf Jos de Wit alles en slaagde erin om het gezelschap achter zich te laten………..Eric van de Noord doet dit jaar voor het eerst mee aan de cross wedstrijden. Nadat hij een aantal jaren regelmatig als jurylid optrad wilde hij het toch zelf ook eens ervaren. En ondanks het feit dat het niet meevalt houdt hij dapper vol. Aan het eind van het seizoen wordt hij zeker voorin in de uitslag verwacht. Bij de prijsuitreiking maakte juryvoorzitter John Soeters, met een brede glimlach, bekend dat hij de cross niet 7 of 8, maar deze keer 10 ronden had laten duren. Het was aan de deelnemers te zien. Drie ronden meer plezier.

Uitslag;

  1. Henk Broos,
  2. Rhys Bickers
  3. Joop Laarhoven
  4. Ad Wijgerde
  5. Wies de Schrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *