Ad Wijgerde derde in tijdrit wtc Het Gouden Wiel,

Worstenbrood toertocht wtc Het Gouden Wiel,
28 september 2020
Vrijwilligers in de weer
27 oktober 2020
Show all

Ad Wijgerde derde in tijdrit wtc Het Gouden Wiel,

Het wedstrijdprogramma 2020-2021 waarin gestreden gaat worden om de felbegeerde Jack Koenen bokaal is helemaal rond. De puntjes op de i zijn deze week gezet. Komende week zal het volledige programma voorgelegd worden op de halfjaarlijkse ledenvergadering. Maar het is een ongeschreven wet dat aan dit voorstel iets gewijzigd zal gaan worden. Iedereen heeft het volste vertrouwen in de wedstrijdcommissie onder voorzitterschap van Joop Laarhoven met  deskundige hulp van Dré van den Heijkant , Henk Broos, Eddie Maanders en Jan Meulman. Vooruitlopend op het voorstel werd er afgelopen zondag de eerste individuele tijdrit verreden over 1260 meter op recreatieoord De Warande.

Zondag 11 oktober, De individuele tijdrit is misschien wel de moeilijkste discipline in de wielersport te noemen. Rijden tegen de klok en niet in de slipstream kunnen zitten van je voorganger is voor sommige de bottleneck en zien ze af van om deel te nemen. Afgelopen zondag moesten de coureurs van HGW er toch aan geloven, tenminste als ze punten wilden verzamelen voor de wintertrimcompetitie van het komende seizoen. Een handvol leden hadden zich aangemeld om de uitdaging aan te gaan. De driekoppige jury bestaande uit John Soeters, Wil van Dorst en Henk Broos hadden zoals gewoonlijk weer alles onder controle. In willekeurige volgorde klonk het startsein vanonder in allerijl opgezochte paraplu en dit was niet voor de luxe maar uit bittere noodzaak. De regen kwam soms met bakken uit de hemel en de temperatuur voelde aan als onder nul. De wedstrijd bestond uit 1260 meter volle bak op een geaccidenteerd terrein en daar ging iedereen voor. De tijden waren helaas niet om naar huis te schrijven maar gezien de omstandigheden toch redelijk te noemen. De enige uitzondering op de regel was de tijd van Rhys Bickers met 1:54,04 dit is slecht zeven tellen boven zijn persoonlijk record en krap tien seconden boven het parcours record dat op naam staat van Theo Joore. En dat wil wat zeggen als je met deze weersomstandigheden een dergelijke tijd realiseert dan ben je met recht een klasbak. Dit was mede te danken aan Joop Laarhoven hij liet niets aan het toeval over en was voor dag en dauw met een bladblazer zijn rondje aan het draaien omdat er overal op het parcours afgewaaide takken en bladeren lagen. Als je na zo’n krachtsinspanning met zilver naar huis gaat en dit ook nog in een tijd van 2:05,62 dan kan je gerust zijn op je conditie. Ad Wijgerde wist een mooie derde plaats in de wacht te slepen met enkele honderdste van een seconde voorsprong op Henk Imbos. Ad was kennelijk tot het gaatje gegaan want ruim voor de finish hielt hij zijn benen stil omdat ze volgens eigen zeggen waren volgelopen. Jos de Wit was de pechvogel van de dag. Vroeg opstaan, goed ontbijten en dan erachter komen dat er geen of bijna geen kogellagers in je voorwiel zitten. Ondanks deze materiaal pech wist hij toch een zevende plaats te behalen. Jos van Steenoven stond fris en fruitig in de druilerige regen te wachten op zijn beurt. Als derde gestart ging hij het gevreesde tunneltje in met daarna de heuvel die dan meer op een berg lijkt aan te vallen. Ogenschijnlijk nam Jos deze hindernissen zonder moeite om als vijfde huiswaarts te keren. Na afloop geen bloemen voor Rhys, napraten en/of stoere verhalen ophalen in de kleedruimte was ook taboe want waar je ook bent het gevreesde coronavirus ligt overal op de loer en zeker in een kleedkamer ook al stonden de deuren wagenwijd open. Achteraf waren de reacties unaniem  “het was eigenlijk niet om te doen’’ en “ik ga snel naar huis” wat iedereen dan ook meteen deed. Volgende week een training, de week daarop staat er een tijdrit over de dubbele afstand op het programma ook op het recreatieoord.

Uitslag; 1.Rhys Bickers 1:54,04,  2.Joop Laarhoven 2:05,62,  3.Ad Wijgerde 2:10,51,  4.Henk Imbos 2:10,66,  5.Jos van Steenoven 2:13,97.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *