Vorige week is de veertiende wedstrijd van in totaal achttien te verrijden wedstrijden gehouden die op het programma staan van de wintertrimcompetitie bij wtc Het Gouden Wiel. En niemand raakt uitgepraat over de krachttoer vorige weekend van Rhys Bickers. Heel het veld dubbelen en ook nog energie overhouden om met twee handen los van het stuur met een big smile over de finish komen is een staaltje van ongekende orde. Afgelopen zondag was er even tijd voor ontspanning. Samen in groep rondjes draaien op recreatieoord de Warande en na afloop snert en roggebrood met spek eten van de sponsor Party-service Vermeulen, althans dat was de bedoeling.

Zondag 15 maart, voordat de eindbalans opgemaakt kan worden moeten er nog vier wedstrijden gereden worden t.w. één rit in lijn op industrieterrein Everdenberg en één in de Willemspolder gevolgd door twee tijdritten ook in dezelfde polder. Maar dat is voor latere zorg. Nu is het tijd voor ontspanning. Tijdens het in elkaar zetten van het wintertrimprogramma afgelopen zomer kon Joop Laarhoven niet vermoeden dat het Coronavirus op de loer lag en genadeloos om zich heen zou slaan en ook Oosterhout zou aandoen. De richtlijnen van het RIVM werden dan ook toegepast bij HGW. Voorzitter Eddie Maanders nam het initiatief en e-mailde na onderling overleg het volgende. “Zondag de snert rit zonder snert en niet verzamelen in de kleedkamer om eventuele problemen te voorkomen”. Dus bleef over samen rondjes draaien op recreatieoord de Warande en gelukkig was de animo erg groot want er gaat niets boven samen fietsen. Maar van het voorgetelde kletstempo en ontspanning was niets te merken. Direct de pees erop en maar kijken wie het eerste slachtoffer zou zijn. En die vielen er genoeg, die zich op hun beurt weer groepeerden en de rit op een voor hun aangenaam tempo konden afwerken. Deze keer geen jury nodig dus John Soeters kon zich naar hartenlust uitleven en dat deed hij met verve. Het cours verloop in de top was zoals verwacht. Met een selecte groep de laatste ronde in en dan afsprinten. Henk Broos probeerde het als eerste met nog 800 meter te gaan maar zag zijn kans in rook op gaan. De gedoodverfde kampioen Rhys Bickers maakte zijn naam weer waar en reed het gat naar Henk ogenschijnlijk met gemak dicht om solo te finishen. Bijna liet hij zich verrassen door de snel opkomende John Arts maar zijn aanval kwam een fractie te laat. Voor de laatste deze keer dit seizoen was de scherprechter de heuvel die direct achter het tunneltje opdoemt. Op het eerste oog is maar een bultje maar als je dat pukkeltje dertig keer tegenkomt dan gaat dat wel in je kuiten zitten. Maar dat is vanaf nu verledentijd. Nu drie weken geen clubactiviteiten vanwege het coronavirus. En zelfs samen fietsen is in de ban gedaan, drie weken zonder de fietsmaten is wel te overzien, hopelijk volgen de laatste wedstrijdonderdelen later dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *