In iedere vereniging heb je leden die van grote betekenis zijn voor de club en dat is bij Het Gouden Wiel Jan Stultjens (77 jaar). Jan lid sinds 1970 heeft sinds de oprichting aan alle competities deelgenomen en als hij niet actief kan zijn dan doet hij hand en spandiensten. Altijd kan  je een beroep doen op Jan en dat doe je nooit tevergeefs. Jan zelf kan daar heel laconiek over zijn maar als je in de statistieken kijkt denk je daar wel anders over. Afgelopen zondag stond hij weer aan de start voor een crosswedstrijd op recreatieoord de Warande.

Zondag 12 januari 9.00 uur. De spanning in de wintertrimcompetitie is weer helemaal terug, alleen jammer dat dit ten koste moest gaan van een geblesseerde Henk Broos. Henk een absolute crosstopper bij HGW staat noodgedwongen met rugklachten aan de kant. De strijd om de eindoverwinning gaat nu tussen Joop Laarhoven en Rhys Bickers. Of gaat de goed presterende Wies de Schrijver nog roet in het eten gooien en gaat hij als loerende derde de hoogste plaats opeisen. In deze negende cross liet Joop Laarhoven direct zien wat zijn plannen waren, gas erop en iedereen de adem afsnijden op het aanloop stuk. Deze actie had meteen effect en hij nam 30 meter voorsprong op zijn grootste concurrent Rhys Bickers. Joop loopt in de eerste ronde steeds verder weg van Rhys maar krijgt met een langzaam leeglopende band te maken en kan niet meer verder. Nog vol van de adrenaline dacht Joop geen moment aan stoppen. De enige mogelijkheid was vlug onder het lint door naar de finish waar hij (van wie anders) Jan Stultjens spontaan zijn mountainbike mocht lenen. Niet nadenkend herpakte Joop zich en zette verbeten als altijd zijn strijd voort. Helaas voor Joop konden de juryleden John Soeters en Jan Meulman niet anders beslissen dan diskwalificatie, dit tot grote teleurstelling van Joop maar hij had hier wel begrip voor. Rhys plots op de eerste plaats met op gepaste afstand Wies de Schrijver. Deze zilveren plaats hielt Wies ogenschijnlijk met het grootste gemak tot aan de finish vast. Eddie Maanders nog niet op de hoogte van het drama dat zich aan het front had afgespeeld bleef voluit gaan omdat Ad Wijgerde dreigend in zijn wiel zat. Eddie zijn laatste ereplaats dateert van december 2018 was in zijn sas op de rechte stukken, en die waren er meerdere, bleef gas geven en gaf Ad geen mogelijkheid om korter te komen. Eddie brons en Ad voor de tweede keer dit seizoen net buiten het podium. De tweede pechvogel was deze ochtend Jos van Steenoven, door een aflopende ketting moest hij noodgedwongen genoegen nemen met alweer een vijfde plaats. Jos de Wit is ook weer terug. Een worsteling enkele weken geleden met een zaag en de rust die daarop volgde heeft hem kennelijk goed gedaan. Als een speer ging hij van start om dit tempo gehele wedstrijd vol te houden om een mooie top tien plaats te noteren. Ad Joore had een afwachtende ochtend. Rustig in het wiel van Kees Vissers slaat hij half koers toe en laat Kees gedesillusioneerd achter. Gastrenner Robin Verkooyen zoon van lid Ad Verkooyen fiets naar een verdienstelijke zevende plaats. Volgende week een trainings weekend. Onder de bezielende leiding van Theo Joore krijgen de rek en strekoefeningen de nodige aandacht en zullen de spieren en gewrichten weer optimaal kunnen presteren. Hopelijk is dan Henk Broos weer hersteld en kan hij Joop en Rhys het vuur weer aan hun schenen leggen.

Uitslag: 1.Rhys Bickers, 2.Wies de Schrijver, 3.Eddie Maanders, 4.Ad Wijgerde, 5.Jos van Steenoven, 6.Dré van den Heijkant, 7.Robin Verkooyen, 8.Henk Imbos, 9.Jos de Wit, 10.Ad Joore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *