Rhys Bickers de sterkste in de afvalrace bij HGW

Rhys Bickers kampioen op St. Patrick’s Day,
18 maart 2019
Theo Joore oppermachtig in de Willemspolder,
7 april 2019
Show all

Rhys Bickers de sterkste in de afvalrace bij HGW

De vijftiende wedstrijd van de wintertrimcompetitie bij wtc Het Gouden was een afvalrace en is een nieuw onderdeel op het toch al erg gevarieerd programma. Bij een dergelijke wedstrijd is het de bedoeling zo lang als mogelijk in de wedstrijd te blijven zodat je uiteindelijk de sprint van de laatste vier overgebleven renners wint. Het toetje na de wedstrijd roggebrood met spek en overheerlijke snert was gesponsord door  ”Partyservice Vermeulen” Hierna nog drie wedstrijden te gaan één rit in lijn en twee tijdritten. Deze worden alle drie verreden op het zes kilometer lange rondje in de Willemspolder.

Zondag 24 maart, deze wedstrijd stond al enkele weken geleden op het programma maar de weersomstandigheden waren toen van dien aard dat fietsen onmogelijk was en zelfs gevaarlijk. Veel afgebroken takken en water in het toch al gevaarlijke tunneltje. Maar de wedstrijdcommissie onder aanvoering van Joop Laarhoven is niet voor een gat te vangen en doen er alles aan om toch het gehele programma af te werken en creëren dus gewoon een mogelijkheid en die vonden ze afgelopen zondag. En voor de verrassing in combinatie met de  jaarlijkse snertrit. Met de complete groep tien ronden van 1250 meter rijden en dan sprinten om niet bij de eerste afvallers te horen was het doel. Vanaf het startschot of zelfs iets daarvoor was Jack van den Luitgaarden als eerste door het gevreesde tunneltje en over de heuvel. In de tweede ronde gooide Henk Imbos de knuppel in het hoenderhok en schakelde naar een zwaarder verzet en probeerde weg te komen van de groep. Maar de krachtpatsers Theo Joore, Wies de Schrijver, Wil Pieterse, Henk Broos en Rhys Bickers lieten zich niet verrassen en sloten weer aan bij Henk. Het tempo was moordend hoog door toedoen van Rhys en Theo. Dit ging uiteindelijk ten kosten van  Wil Pieterse en Henk Imbos die in de voorlaatste sprint het veld moesten ruimen. De eindsprint tussen de vier overgebleven renners werd in het voordeel beslist van Rhys Bickers die van ver aangaat en Theo Joore maar met moeite voor kan blijven. Wies  de Schrijver en Henk Broos zijn de slachtoffers en vochten om de laatste ereplaats die gewonnen werd door Henk. Achter al dit geweld zaten na zes ronden Wil van Dorst, Jos de Wit, Jack van den Luitgaarden en Kees Vissers in de tweede groep waar de samenwerking optimaal was te noemen. Op het moment dat ze werden gebubbeld door de kopgroep was het ieder voor zich en viel het groepje uit elkaar. Beide categorieën waren gelijktijdig gestart zodat de jury bestaande uit Eddie Maanders en John Arts goed geconcentreerd moesten blijven om de juiste uitslag samen te stellen. Wil van Dorst een van de gangmakers in de tweede groep wist uiteindelijk beslag te leggen op een mooie derde plaats bij de Masters A. Even uitblazen en dan aan de snert die dit jaar uitgeserveerd werd door Jos van Steenoven en Jan Stultjens die dit zo professioneel deden dat ze na hun fietscarrière zo in de bediening kunnen bij Partyservice Vermeulen. Volgende week staat er weer een training op het programma om op 7 april weer fit en gemotiveerd aan de start te staan in de Willemspolder voor de laatste rit in lijn.

Uitslag:

1.Rhys Bickers (A), 2.Theo Joore (B), 3.Henk Broos(A),4.Wies de Schrijver (B), 5.Wil Pieterse (B), 6.Henk Imbos (B), 7.Wil van Dorst (A), 8.Jack van den Luitgaarden (B),9.Jos de Wit (B)10.Kees Vissers (B).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *