Limburg 2017.

Het eerste weekend van september is standaard gereserveerd voor het clubuitje van Het Gouden Wiel. Fietsen staat naast gezellig samenzijn centraal.

Op vrijdag 1 september kwamen de fietsers voor de heenweg bij elkaar bij de Antoniuskerk. Exact 8.00uur vertrok het groepje bestaande uit  Henk Imbos, Wil Pieterse, Wil van Dorst, Jos de Wit, Theo Braat en John Arts. Door het mooie Brabantse landschap trok het groepje onder Baarle Nassau, de Belgische Kempen in, richting Albertkanaal. De traditionele stopplaats na 70 km. voor koffie en appelgebak was dicht….. De buurman had dat goed bekeken en was wel open. Jaloers kijkend naar de Belgische bezoekers met een pint (10.30 uur), werd het overheerlijke appelgebak en de koffie naar binnen gewerkt. Vervolgens werd de volgende 60 km. in een wisselend treintje stevig doorgefietst.

En alsof de duvel ermee speelt. Onze vaste lunchplek was ook dicht waardoor we verder door moesten voor onze lunch in Maasmechelen.  De croque- monsieur  en madames met de uiteraard originele Belgische fipronil vrije eieren gingen er gretig in….. Het laatste stuk van totaal 170 km. liep via Elsloo door het mooie Limburgse landschap naar Epen. Op het terras werden we opgewacht door Ad Wijgerde en John Koreman, later met onze superkok Eric van den Noort en nog iets later sloot Rhys Bickers aan. Hij heeft de lange tocht van Oosterhout naar Epen helemaal alleen gemaakt. Klasbak noem je zo iemand.

Na de eerste dorstlessing vetrokken we allen naar het  “Het Zinkviooltje” onze groepsaccommodatie. Na de dorst verder gelest te hebben en de Vuelta gevolgd te hebben, zorgde Eric  die behalve goed kan schilderen ook nog eens goed kan koken, voor een overheerlijk bamitafel. Ad Wijgerde stond in voor een prachtige avondwandeling door één van de mooiste gebieden van ons land.

Daarna werd  de tocht, het eten en de complete vereniging geëvalueerd………………

Zaterdagochtend 2 september sloten onze voorzitter Eddie Maanders en Marcel Baaij aan. Na een stevig ontbijt splitste de groep zich in tweeën. Één groep ging voor een tocht door de Voerstreek, Duitsland en Limburg. Een tocht met alles erop en eraan. Regen, zon, steile klimmetjes (o.a. Eyserbosweg) en afdalingen waren de ingrediënten. Er was tijd voor een fotoshoot bij drielandenpunt en we lieten de koffie met vlaai (krümelkesvlaai  met kersen)  in Trintelen lekker smaken.  Na slechts 2 lekke banden en ruim 85 km arriveerden we weer  op het Zinkviooltje.

De andere groep met  Jos, Theo en Wil koos voor een kortere route maar bedwong wel de Cauberg! Zij wisten de kosten van het weekend te verdubbelen door elk een bekeuring van €90,– exclusief € 9,– administratiekosten binnen te halen. Het verzoek aan Limburgse politie om het bij een waarschuwing te laten werd niet gewaardeerd. “Dan lopen we een hele dag te waarschuwen”, aldus de vlijtige oom agent. Voortaan toch maar kijken of doorrijden bij afbuigen naar rechts bij rood verkeerslicht wel vermeld staat!

Na de Vuelta werd de barbecue aangestoken. Eric had voor een uitstekende barbecue gezorgd met een overheerlijke eigen gemaakte salade. Uiteraard werden, voor de liefhebbers,  de beentjes nog even losgemaakt tijdens een kleine avondwandeling door het prachtige Limburgse landschap met zijn kabbelende beekjes.

’s Avonds werd er weer geëvalueerd o.l.v. onze dagvoorzitter Eric.

Zondagochtend gingen we weer vroeg uit de veren. Het beloofde een prachtige zonnige dag te worden. Om 9.15 uur na het ontbijt en samen opruimen vertrok de groep van de heenreis, nu mét Rhys erbij, voor de terugreis van 160 km. Er werd gekozen voor één stop bij Hamont met de bekende  croques. Er werd stevig doorgetrapt zodat we om 16.00 uur in Oosterhout afscheid van elkaar konden nemen.

Een prachtig sportief weekend, voor degenen die alles gedaan hebben: 425 km!

Complimenten aan Ad die blijkbaar elk weggetje in het Limburgse kent en Wil P. die een navigatie tussen zijn twee oren ingebouwd heeft. De tocht van 330 km. heen terug met 2 verschillende routes werd onder zijn hoede feilloos gereden.

Dank aan de organisatie Wil van Dorst en Ad Wijgerde die o.a. ervoor zorgden dat de spullen in Epen kwamen en vice versa. Voordeel voor hen, zij hebben vrijdag en zondag (met Jos van Steenhoven erbij)  een extra tochtje in Zuid-Limburg kunnen maken. Dank aan Eric voor zijn culinaire hoogstandjes en zijn duidelijke visie als dagvoorzitter!!!!!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   John Arts

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *