Afgelopen zondag was het aangenaam druk op de Warande. Er werd volop getraind als voorbereiding op de komende crossen van de Jack Koenen Competitie.
Theo en Henk hadden een mooi crossparcoursje uitgezet, compleet met afzetlint, waar druk op gefietst werd. Daarnaast werd er, om de snelheid in de benen te houden, door een ander groepje ook gekoerst op het baantje . Het zat er wel in. In het vuur van de strijd hadden de crossers even geen oog voor de wegrijders bij het oversteken van baan. Het ging maar net goed. Engeltjes achter op de fiets zullen we maar zeggen.
Om 9 uur werden de spieren onder leiding van Theo flink geactiveerd. Op het basketbalveldje hield hij ons met een zeer gevarieerd scala aan oefeningen een half uur inspannend maar toch ook aangenaam bezig. Hulde Theo. Er werden spieren aangesproken waarvan de meesten het bestaan niet wisten.
Het weer was inmiddels zoals je het wensen zou en ieders training werd voor het laatste halfuurtje hervat. Hierbij werd afgesproken dat de baanrenners altijd voorrang dienen te krijgen van de crossers. Na de training werd even bijkletst in ons luxe onderkomen over allerhande kwalen en vervolgens ging het met een flinke groep over Den Hout richting Sluis 1. Druk keuvelend reden we de Bergsebaan op. Naast de Bergsebaan loopt een crossparcours dat je vanaf de weg mooi kan zien liggen. Je kan ook de crossers goed volgen. Jan Stultjens keek belangstellend naar de verrichtingen van een eenzame crosser. Hij had echter niet in de gaten dat hij hierdoor van de weg raakte. Hij probeerde terug te sturen maar dat zat er niet meer in. Hij bleek in een gat te zitten. Met en flinke smak knalde Jan met fiets en al op het asfalt. Henk Imbos kon hem nog net ontwijken maar Eddie was minder gelukkig. Hij ging over de kop en landde boven op Jan. Einde verhaal dachten beiden. Maar…daar waren de engeltjes weer. Afgezien van wat schaafwondjes en slagen in het wiel, hadden ze er niets aan over gehouden. Er kon verder gereden worden.
Zowel Jan als Eddie danken de engeltjes hartelijk en hebben op de goede afloop een heerlijke pint genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *