Schoonmaakactie en tijdritten wtc Het Gouden Wiel,

Vrijwilligers in de weer
27 oktober 2020
Rhys Bickers onoverwinnelijk!
21 november 2021
Show all

Schoonmaakactie en tijdritten wtc Het Gouden Wiel,

De leden van wielervereniging wtc Het Gouden wiel rijden in het zomerseizoen regelmatig toertochten van rond de 70 kilometer op de wegen rondom Oosterhout. Met de start van het winterprogramma blijven ze dichter bij huis en zijn de renners op de crossfiets en tegenwoordig ook op de MTB te vinden op de Vrachelseheide, Cadettenkamp en Boswachterij Dorst. De trainingen vinden plaats op en rond recreatieoord De Warande. Maar voordat het zover is moet er eerst nog gewerkt aan het trainings- en wedstrijdrondje.

 Zaterdagochtend 6 november, Rond de klok van half tien hadden een tiental HGW-ers zich verzameld op recreatieoord De Warande om voorbereidingen te treffen voordat het cross seizoen echt kan beginnen.  De omschakeling van de weg naar het veld vergt niet alleen een andere trainingsopzet maar ook zeker een andere vaardigheid. Deze speciale crosstrainingen worden sinds jaar en dag gehouden  in het stukje bos gelegen rondom recreatieoord De Warande. De daarop volgende elf wedstrijden worden eveneens verreden in dat stukje bos. Om deze wedstrijden en trainingen veilig te laten verlopen moeten eerst de handen uit de mouwen. Losliggende takken en bladeren  worden dan opgeruimd en de paden worden enigszins berijdbaar gemaakt. Om dit klusje te klaren mag er ieder jaar gratis gebruik worden gemaakt van het gehele assortiment tuingereedschap van ”Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant” en dat maakt het allemaal een héél stuk gemakkelijker. Na gedane arbeid is er traditiegetrouw koffie met worstenbrood. Deze Brabantse lekkernij was wederom een geschenk van:  “Bakkerij ’t Stoepje de warmste bakker op uw markt”  voor beide ondersteuningen hartelijk dank.  De eerste cross die meetelt voor het klassement 2020-2021 gaat zondag 21 november van start op het recreatieoord. De eerste twee baanwedstrijden zijn ondertussen achter de rug. Op 31 oktober ging de competitie van start ook op het recreatieoord het betrof een individuele tijdrit over 1260 meter en op 7 november dus afgelopen zondag werd de strijdbijl weer tevoorschijn gehaald voor de dubbele afstand 2520 meter. Op beide wedstrijden was Theo Joore de absolute uitblinker met twee eerste plaatsen en dat beloofd wat voor de aankomende winterseizoen omdat Theo ook goed uit de voeten kan op een bosparcours. De juryleden John Soeters en Wil van Dorst hadden hun handen vol om alles in goede orde te laten verlopen. Hun aanpak was zo als altijd “rustig blijven en wij bepalen de startvolgorde”. Voordat Wil ging jureren reed hij ook beide wedstrijden om uiteindelijk in de middenmoot te eindigen. En ook dat is Het Gouden Wiel, zelf graag fietsen maar ook iets voor de vereniging betekenen. Twee tweede plaatsen waren er voor Rhys Bickers en twee derde plaatsen voor John Arts. Good old Jan Stultjens (79) stond ook beide dagen goed geswanjeerd aan de start en de snelheid zat er nog goed in. Henk Imbos kan met een vijfde en een zesde plaats best tevreden terugkijken en kan met goede moed het crossseizoen ingaan. Henk Broos superieur in het bos heeft met een vierde en een zevende plaats al een kleine achterstand en zal alle zeilen bij moeten zetten om aan het eind van  het seizoen de lauwerkrans van eindoverwinnaar binnen te halen.  Al met al weer een prachtig seizoen in het vooruitzicht met nog elf crossen en drie ritten in lijn in de Willemspolder en twee langere individuele tijdritten ook in deze polder.

Tijdrit 1260 Meter:

1-Theo Joore 1:53,76, 2-Rhys Bickers 1:54,03, 3-John Arts 1:55,12, 4-Henk Broos 2:04,44, 5-Henk Imbos 2:04,59, 6-Eddie Maanders 2:05,08, 7-Ad Wijgerde 2:06,74, 8-Eric van den Noort 2:07,69 9-Wies de Schrijver 2:07,77, 10-Wil van Dorst 2:16,58

Tijdrit 2520 Meter:

1-Theo Joore 4:00,16, 2-Rhys Bickers 4:01,18, 3-John Arts 4:05,39, 4-Joop Laarhoven 4:17,58, 5-Eddie Maanders 4:17,92, 6-Henk Imbos 4:18,14, 7-Henk Broos 4:21,71, 8-Ad Wijgerde 4:25,56, 9-Wies de Schrijver 4:28,33, 10-Ad Joore 4:29,76.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *