Afgelopen zondagochtend werd op recreatieoord de Warande het startsein gegeven voor de eerste van elf te verrijden veldritten waarin gestreden gaat worden om de Jack Koenen bokaal. Dit jaar als experiment een open wedstrijd waar iedereen een poging kan wagen om de toch wel ervaren renners bij wtc Het Gouden Wiel te laten zien wat je in je mars hebt. Het enige wat je nodig hebt is een crossfiets of een MTB maakt niet uit en kom in het bos proeven en tevens controleren of er nog aan je conditie gewerkt moet worden de komende tijd.

Zondag 21 november, Het was gezellig druk in het stukje bos rondom het natuurwater  van recreatieoord de Warande. Rond de klok van 9 uur gaf jurylid John Soeters dit keer  bijgestaan door de lieftallige assistente Clair de Ruiter. Als vanouds was de start een gewriemel van jewelste en was het voor sommige moeilijk tot ondoenbaar om in het wiel te blijven want iedereen wilde vooraan zitten. Na de eerste ronde was er al een serieuze zifting doorgevoerd door Rhys Bickers, Wies de Schrijver, Joop Laarhoven en Ad Wijgerde. En net zoals het bij topcrossers was er ook in deze race een valpartij. Niemand stond er van te kijken dat Rhys als eerste in aanraking kwam met het mulle zand, omdat hij toch wel gemakkelijk gaat liggen. Hij heeft wel de mentaliteit van niet zeuren opstappen en gaan met die banaan. Toch liep hij een op het oog een niet te overbrugbare achterstand op maar niets was minder waar. Rhys op oorlogssterkte is door niemand te stoppen en zo ook deze keer en nam hij binnen een halve ronde zijn plaats in de kopgroep weer in. Wies de Schrijver gooide met zijn krachten en nam het grootste deel van het kopwerk voor zijn rekening. Ad Wijgerde liet door de tempowisselingen steeds een klein gaatje laten vallen en moest na de vijfde ronden de kopgroep definitief verlaten. Henk Imbos reed ook weer een sterke wedstrijd en zou uiteindelijk op een mooie zesde plaats eindigen met de hete adem van Jos van Steenoven in zijn nek. John Arts zag dit van op afstand aan om in de laatste kilometers in een alles of niets poging toe te slaan en Jos en Henk te passeren en met een vijfde plaats huiswaarts keren. Maar de krachten werden op meerdere terreinen en niveaus vergeleken. Net achter de kopgroep wist Dré van den Heijkant het duo Ad Joore en Jos de Wit toch nog voor te blijven. De gasten van de dag Wilbert Broos en Wim van den Noord moesten alles uit de kast halen maar konden niet verhinderen dat ze net buiten de top 10 vielen. Dit alles gebeurde achter de rug van Rhys die de tijd en de luxe had om zijn clubtenue netjes af te kloppen en met zijn armen in de lucht alleen de finish te passeren. Opa Henk Broos (geblesseerd) liet zijn kleizoon Lothar ruiken aan de edele wielersport en mocht van de jury als verrassing de bel luiden voor de laatste ronde. De komende vier zondagen staan er weer crossen op het programma ook op het recreatieoord. Dus als je denkt dat wil ik wel eens proberen kom gerust langs je bent van harte welkom.

Uitslag: 1-Rhys Bickers, 2-Wies de Schrijver, 3-Joop Laarhoven, 4-Ad Wijgerde, 5-John Arts, 6-Henk Imbos, 7-Jos van Steenoven, 8-Dré van den Heijkant, 9-Ad Joore, 10-Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *