Kees Vissers bleef knokken.
27 januari 2020
Rhys Bickers schrijft historie,
8 maart 2020
Show all

Henk Broos crosstopper bij HGW.

Als je van de elf crosswedstrijden die verreden zijn tijdens de wintertrimcompetitie 2019-2020 er acht op je naam zet dan mag je terecht een topper worden genoemd. En dat hadden er zeker meer kunnen zijn als een vervelende rugblessure geen spelbreker was geworden. Neemt niet weg dat Joop Laarhoven (2xgoud) en Rhys Bickers (1xgoud) op het juiste moment toesloegen om ook de hoogste ereplaats in de wacht te slepen.

Zondag 2 februari 9.00 uur. Je kunt van allerlei wedstrijden organiseren in de wielersport maar daarbij heb je wel een jury nodig of op zijn minst iemand die alles in goede banen kan en wil leiden. Bij HGW zijn ze in de gelukkige omstandigheid dat ze een dergelijk lid hebben en dat is John Soeters. Tot op heden heeft hij dit seizoen bij alle weg en crosswedstrijden een oogje in het zeil gehouden en daar mogen ze bij HGW best trots op zijn. Hierover verderop meer. Trots op het parcours waren er niet veel, meer een MTB rondje was de algemene mening. 37 bochten al dan niet haaks over een lengte van 2400 meter met drie  asfalt stroken en de verschrikkelijke zandbak stonden deze ochtend op het menu. Maar ja, ze kunnen zeggen wat ze willen, maar Joop Laarhoven had toch weer een parcours uitgestippeld wat voor de nodige splitsing zou kunnen zorgen. En dan de regen die had ook nog voor de nodige gladheid en gevaarlijke passages gezorgd dus voor de toeschouwers die beschutting hadden gevonden onder het regenscherm van de juryleden John Soeters en Jan Meulman een spektakel van jewelste. Na het startsignaal pakte Henk Broos meteen de koppositie met Rhys Bickers en Wies de Schrijver direct in zijn wiel. Al in de eerste ronde moest Rhys door de gladheid noodgedwongen met zijn voeten aan en grond en verloor hierdoor tien meter op Henk maar kon dit op het asfalt weer goedmaken. Een ronde verder maak Rhys weer een halve schuiver maar kon de opgelopen afstand wederom dichten. Na een derde semi valpartij van Rhys was het over en uit zodat Henk zijn voorsprong kon vergroten en afgetekend als winnaar over de finish kwam. Nu was Rhys zijn doel om de achterop geraakte Wies de Schrijver niet te laten aansluiten. Wat hem met hard te blijven werken ook lukte. Ad Wijgerde was ook deze ochtend weer in goeden doen, maar door een valpartij moest hij genoegen nemen met een vierde plaats omdat Wies te ver was uitgelopen en niet meer te achterhalen was. Voorzitter Eddie Maanders net terug van een buitenland trip had besloten het deze regenachtige ochtend rustig aan te doen door in het achterveld te starten. Maar gaande weg ging het beter en beter om uiteindelijk op een verdienstelijke zevende plaats te  eindigen. Dré van den Heijkant en Jos de Wit lieten zich niet uit het veld slaan tussen al dit geweld en pakte ieder een plaats in de top tien. John Soeters zijn vrouw en tevens rondemiss Noud Soeters werden na afloop in de kleedruimte bedankt voor hun werk tijdens en voor de wedstrijden. Noud kreeg uit de handen van Henk Broos een mooie bos bloemen met bijbehorende zoenen. John Arts sprak lovende woorden over John  en gaf hem als bedankje een heerlijke fles tripelbier. Rhys Bickers verraste hulp jurylid Jan Meulman met een flesje wijn en een toespraak die rechtstreeks uit zijn hart kwam. Ook zo gaan ze met elkaar om bij Het Gouden Wiel, kritisch op zijn tijd maar ook bedanken als het nodig is. Nu is de tijd aangebroken om te schakelen van het bos naar de weg. Want de eerst volgende wegwedstrijd betreft een op 8 maart te houden rit in lijn ook op recreatieoord De Warande.

Uitslag: 1.Henk Broos, 2.Rhys Bickers, 3.Wies de Schrijver, 4.Ad Wijgerde, 5.John Arts. 6.Henk Imbos, 7.Eddie Maanders, 8.Dré van den Heijkant, 9.Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *