Henk Broos crosstopper bij HGW.
3 februari 2020
Snertrit zonder snert,
16 maart 2020
Show all

Rhys Bickers schrijft historie,

De wintertrimcompetitie is wat betreft het crossfietsen bij wtc Het Gouden Wiel afgesloten. Nu komt de wegfiets weer uit zijn winterslaap en kan de competitie verder worden uitgevochten. Met nog vijf wedstrijden te gaan kunnen er in de top misschien nog wel verschuivingen plaatsvinden. Henk Broos is op dit moment aanvoerder met de meeste overwinningen op zak met enkele punten verschil gevolgd door Rhys Bickers en Joop Laarhoven met Wies de Schrijver daar weer nipt achter. Om kampioen te worden moet Henk de komende wedstrijden niet al te veel punten verliezen als hij eeuwige roem wil vergaren.

Zondag 8 maart, de meningen waren deze droge maar stormachtige zondagochtend erg verdeeld. De een wilde liever op de crossfiets het bos in en de ander was blij dat de racefiets weer van stal mocht. Maar daar had Joop Laarhoven met het in elkaar zetten van het wintertrimprogramma niet aan gedacht. En het iedereen naar de zin maken was al helemaal niet bij hem opgekomen. Het moest gevarieerd zijn en daar is hij wonderwel in geslaagd. Dus samen inrijden gevolgd na het startsignaal van jurylid John Soeters door vijfenveertig minuten rondjes draaien van 1250 meter met als scherprechter een laatste ronde om te bepalen wie de kampioen van de dag zou zijn. Althans dat was de overheersende mening vooraf, maar niemand had gerekend op een superieure Rhys Bickers die geschiedenis zou schrijven. Ad Wijgerde had tot grote tevredenheid van de overige de zaterdag vooraf uit het tunneltje  een kruiwagen zand en takken verwijderd. Dit was voor de coureurs een reden om er volle bak doorheen te vliegen en dat gebeurde dan ook. In de eerste paar ronden ging dit nog in een compacte groep. Rhys Bickers achterin gestart liet zich meedrijven en ondertussen moedigde hij de laatste aan om maar niet te lossen. Na 15 minuten vond Rhys het wel goed en ging even op de pedalen staan. Ondanks dat het tempo erg hoog lag nam hij direct 100 meter voorsprong. Dré van den Heijkant probeert als eerste naar Rhys te rijden, maar blijft op dik 50 meter steken en komt in een zogenaamde “chasse patate”. Dapper van Dré maar dit was vooraf al gedoemd tot mislukken. Jos van Steenoven en Ad Wijgerde de kartrekkers van het peloton proberen tegen de harde wind kop over kop het tempo hoog te houden wat ze wel lukt maar ze kunnen het gat naar Rhys niet dichten. Ondanks de spontane aanmoedigingen van jurylid John Soeters loopt Rhys verder uit. In de achtervolgende groep wordt gekeken en berekend om dan maar voor de tweede plaats te gaan. In de voorlaatste ronde gebeurd wat voor onmogelijk gehouden werd en nog nooit in de historie van het 50 jarig bestaan van Het Gouden Wiel vertoond is, Rhys dubbelt het voltallige peloton. Nadat iedereen van de schrik bekomen was nam John Arts het initiatief en voerde het tempo weer omhoog zodat niemand bij machte was om hieruit weg te komen. Dan maar wachten op de eindsprint voor de tweede plaats was het algemene idee. Ad Wijgerde gaat 250 meter voor de finish de strijd aan maar John Arts kan met een uiterste krachtsinspanning het gaatje dichten. Helaas is dit voor Ad de bottleneck en valt stil van de verzuring en ziet een verdiende podium plaats op de laatste meters aan zijn neus voorbij gaan. Henk Broos superieur op de veldfiets pakt een mooi derde plaats en de nodige punten en ziet dat zijn kansen op het algemeen kampioenschap nog niet zijn verloren. Volgende week ontspanning, dan staat er de Vermeulen catering snertrit op het programma. Samen enkele kilometers fietsen en dan napraten in het clubhuis van De Jonge Renner onder het genot met snert en roggebrood met spek.

Uitslag:

1.Rhys Bickers, 2.John Arts, 3.Henk Broos, 4.Joop Laarhoven, 5.Ad Wijgerde, 6.Jos van Steenoven, 7.Henk Imbos, 8.Dré van den Heijkant, 9.Ad Joore, 10.Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *