Afgelopen zondag een met de voorgaande edities vergelijkbaar crossparcours die de leden van HGW voorgeschoteld kregen. Het is inmiddels routine geworden. In de loop van de week stuurt Joop Laarhoven een plattegrond van het parcours via de clubApp en de zaterdag voorafgaande de linten spannen. En dat is het begin van een gezellige ochtend. De een appt ik zorg voor de koffie en de ander reageert met ik neem iets lekkers mee. Brabantse gemoedelijkheid is waar HGW als kleine vereniging groot in is.

Zondag 26 januari 09.00 uur, het wil maar niet gaan winteren, en dit tot grote tevredenheid van de deelnemers. Iedereen bij HGW zit graag in het bos en op de fiets, maar als het even kan niet onder erbarmelijke omstandigheden. En die waren er deze ochtend gelukkig niet. Joop Laarhoven had een gevarieerd, mooi en soms snel en technisch rondje bedacht dat goed in de smaak viel. De juryleden John Soeters en Jan Meulman hadden wel enige beschutting gezocht in het bos omdat het toch erg koud was op dit vroege uur op recreatieoord De Warande. Voor de voorlaatste cross werden de coureurs klokslag negen uur losgelaten. En als een stelletje jonge honden ging direct het gas erop met Joop Laarhoven sleurend aan de kop, wat hem vanaf de eerste meters een voorsprong gaf op Rhys Bickers en Henk Broos. Henk blijft druk zetten in de veronderstelling dat Joop zich over de kop gaat rijden. Echter Henk zijn hartslagmeter en gevoel geven aan dat deze bijna op tilt slaan en moet noodgedwongen wat rust inbouwen. Rhys ziet dat Joop voorsprong verliest en rijdt in één ronde naar Joop toe en sluit aan. Henk blijft zijn eigen verantwoord tempo rijden en komt op dertig meter van het kopduo. Rhys ziet Henk naderen en neemt resoluut de kop over van Joop om Henk op afstand te houden. Vijf ronden voor het einde plaats Joop een kleine versnelling waarop Rhys moet passen. Henk komt bij Rhys en neemt over om samen te proberen Joop te achterhalen die na achteraf bleek zijn tweede adem had gevonden. Met nog drie ronden te gaan moet Rhys lossen en gaat Henk alleen op jacht naar de koploper maar kan de afstand niet meer overbruggen. Joop rijdt naar een verdiende eerste plaats, Henk twee en Rhys drie. Achter het kop trio reed Wies de Schrijver en dit zeker in de eerste ronden onbedreigd op de vierde stek. Achter Wies hadden Ad Wijgerde en Jos van Steenoven elkaar gevonden en de jacht was geopend. Door goed samen te werken zou het toch moeten lukken was de gedachte.  Na een schuiver van Jos was het aan Ad om het alleen te proberen. En zoals altijd de aanhouder wint. Direct na de aansluiting neemt Ad het initiatief die hij niet meer af zou staan, Ad vierde en Wies vijfde. Theo Joore komt ook weer langzaam in zijn oude doen een mooi zesde plaats geeft de burger weer moed en goede vooruitzichten. Jos van Steenoven erg onder de indruk van weer een pechrace moest genoegen nemen met de zevende stek. De overige top tien  renners reden allemaal een solo race. Henk Imbos gaat met de week vooruit. Na een terugval om onduidelijke reden in zijn conditie is de lijn weer opwaarts aan het gaan. Door het onderste uit zichzelf te halen veroverde hij de zevende top tien plaats van dit seizoen.  Volgende week de laatste cross ook op het recreatieoord.

Uitslag: 1.Joop Laarhoven, 2.Henk Broos, 3.Rhys Bickers, 4.Ad Wijgerde, 5.Wies de Schrijver, 6.Theo Joore, 7.Jos van Steenoven, 8.John Arts, 9.Henk Imbos, 10.Jos de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *