Conditietraining van sportmasseur Theo Joore

Jan Stultjens geen cross gemist,
13 januari 2020
Henk Imbos zevende top tien plaats,
27 januari 2020
Show all

Conditietraining van sportmasseur Theo Joore

De wintertrimcompetitie bij Het Gouden Wiel is ongekend spannend. Met nog twee crossen te gaan zijn de wegwedstrijden aan de beurt waarin nog vijf onderdelen afgewerkt moeten worden. En juist op de weg kunnen er nog veel verschuiving plaatsvinden in de ranglijst. Als Henk Broos zijn koppositie wil vasthouden moet hij een van die vijf wegonderdelen op zijn naam schrijven en dan moeten de rest van goede huizen komen om Henk van het goud af te houden.

Zondag 19 januari 09.00 uur. Maar dat is voor latere zorg, afgelopen zondag stond er een training op het programma die gehouden werd op recreatieoord De Warande. Het was een melange aan fietsen, de een was op de mountainbike de ander op de weg of veldfiets. Maar het hoofddoel deze ochtend was de spieren even te ontlasten na al die wedstrijden. Sportmasseur Theo Joore (67 jaar) uit Made lid sinds 1977  en penningmeester bij HGW is een sportman in hart en nieren. Vanaf zijn zestiende levensjaar actief in de wielersport en jaren meegedraaid bij de amateurs. Na enkele kwart en halve triatlons moest de hele in Almere er ook aan geloven, hij werkte de klassieke afstand af in 11.04.20. Voorafgaande aan de training werd er een klein uurtje warmgedraaid alvorens de ledematen onderhanden werden genomen door Theo. Het was weer even wennen voor de wegfietsers, het tunneltje en de heuvel zetten je bovenbenen op ontploffen. Maar gezellig rondjes rijden was het motto dus het tempo dan maar omlaag. Bij de bosrijders was er geen groepsvorming, al bij de eerste technische passages viel er gaatje zodat iedereen een aparte route koos en ze elkaar regelmatig tegen kwamen. Samenkomst aan de achterzijde van het recreatieoord en dat gebeurde druppelsgewijs. Theo zijn advies was deze ochtend dat rek en strekoefeningen niet zo maar af en toe moeten worden uitgevoerd maar eigenlijk dagelijkse maar zeker wekelijkse handelingen moeten zijn. Na de vraag wie van de aanwezigen regelmatig oefeningen uitvoert bleef het verdacht stil. Dus zijn aanpak zou niet te hard zijn zodat de spierpijn de andere dag beperkt zou blijven. De technische uitvoering zou allemaal hetzelfde moeten zijn maar niets was minder waar. Waar de een zijn benen kon strekken stond de ander met kromme knieën. De arm bewegingen gingen daarentegen redelijk synchrone. Als was het wel met het nodige gelach en opmerkingen heen en weer. Volgende week weer een wedstrijd dag op recreatieoord De Warande en dan zal het lachen ze wel vergaan want de punten zullen toch gehaald moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *