In het artikel van vorige week stond dat wtc Het Gouden Wiel de crossen met ingang van het nieuwe jaar voor iedereen toegankelijk zijn. Het loopt niet storm maar diegene die aan de start staan zijn dan ook van excellente klasse. Vorige week was het Marcel Baaij van die andere Oosterhoutse wielerclub wtc Vélo Amice deze week een renner van internationale allure de uit Baarle Hertog afkomstige Koen Willems ook wel bekend als “de Wout van Aert van Baarle”.

Zondag 30 januari, de parcoursbouwers onder leiding van Joop Laarhoven hadden een zéér gevarieerd, pittig en moddervrij parcours uitgezet met vier stroken asfalt om toch nog enigszins op adem te kunnen komen. Want de stevige klim die maar liefst tien keer beklommen moest worden hakte er stevig in bij de coureurs. Vooraf inschatten wie deze zondagochtend met de bloemen huiswaarts zou keren is normaal gesproken al een moeilijke keuze, maar met tien keer heuvel op waren de kansen van Rhys Bickers gedaald tot bijna nul. Neem daarbij ook nog de snelle start van Henk Broos die het tempo net voor het heuvelgedeelte zo hoog optrok dat de ademhaling pijnlijk was. De achtervolgers Wies de schrijver, Ad Wijgerde, Koen Willems en Rhys konden, zei het op geringe afstand goed volgen. Met nog acht ronden te gaan plaatst Koen een snoeiharde versnelling met de attent rijdende Rhys direct in het wiel. Voor Henk, Wies en Ad was deze versnelling de doodsteek en moesten noodgedwongen lossen. In de kopgroep was de strijd losgebarsten  gastrenner Koen zette alles op alles om Rhys uit zijn wiel te krijgen wat uiteindelijk lukte en liep steeds verder weg om onbedreigd naar de overwinning te fietsen. Rhys deze ochtend zonder de traditionele valpartij moest nu proberen het trio voor te blijven die op amper 15 seconden in zijn nek aan het hijgen waren maakte geen fouten en loopt zelfs nog iets verder uit. Maar de jacht was geopend met als aanvoerder Henk Broos wat Wies en Ad fataal werd. Henk zilver maar voor de punten van het klassement de eerste plaats. Ad Wijgerde in topvorm wist uiteindelijk Wies voor te blijven om het brons in de wacht te slepen voor de Jack Koenen wintertrimcompetite waarin de gastrenners geen rol spelen voor de puntenverdeling.  De strijd aan het front om de podiumplaatsen is een strijd op zich, maar het wedstrijdverloop daar achter is er niet minder om. Eddie Maanders probeerde in de eerste ronde de aansluiting te houden met Jos van Steenoven, John Arts en Henk Imbos direct in zijn wiel. Echter met het ingaan van de tweede ronde verloor dit kwartet de aansluiting. John probeerde het nog samen met Jos maar deze poging was ook gedoemd tot mislukken. De strijd was nog niet gestreden John en Jos moesten alle zeilen bijzetten om Eddie die iets achterop was geraakt van zich af te houden en dreigend de aansluiting wilde forceren. De daarop volgende tempoverhoging van John stak een stokje voor deze aansluiting. Jos nam over van John met nog een tempoprik want samen met John naar de finish gaan was geen optie wist Jos uit ervaring en kon tot ingang van de laatste ronde een kleine voorsprong behouden. Met de juryleden John Soeters en Jan Meulman inzicht werd de sprint in voordeel beslist door John Arts. Dit alles onder het wakend en toeziend oog van Lianne Broos die samen kleinzoon Lothar zijn Opa Henk met de bel de laatste ronde inrinkelde.  Plaatsen negen en tien waren voor Jack van den Luitgaarden en Wil van Dorst die samen de gehele wedstrijd in de weer waren om toch maar zeker te zijn van een top tien plaats wat naar achteraf bleek beide met twee vingers in de neus is gelukt. Volgende week als covid 19 het toelaat weer een wedstrijd die meetelt voor de Jack Koenen wintertrimcompetitie en natuurlijk weer voor iedereen toegankelijk. Misschien tot volgende week.

Uitslag: 1-Koen Willems (Gastrenner), 2-Rhys Bickers, 3-Henk Broos, 4-Ad Wijgerde, 5-Wies de Schrijver, 6-John Arts, 7-Jos van Dteenoven, 8-Eddie Maanders, 9-Henk Imbos, 10-Jack van den Luitgaarden, 11-Wil van Dorst, 12-Jos de Wit, 13-Eric van den Noort, 14-Theo Braat, 15-Jan Stultjens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *