Lars Baaij sterke wedstrijd bij wtc Het Gouden Wiel,

Marcel Baaij sterke wedstrijd,
13 december 2021
Podiumplaats Ad Wijgerde,
31 januari 2022
Show all

Lars Baaij sterke wedstrijd bij wtc Het Gouden Wiel,

Om meer mensen met de edele wielersport in aanraking te laten komen heeft wtc Het Gouden Wiel dit seizoen de crossen voor iedereen toegankelijk gemaakt. Jong of oud, snel of minder snel het maakt niet uit als je maar kunt fietsen. Samen een uurtje rijden door de bossen rondom de vijver op recreatieoord De Warande en tevens kijken hoe de conditie er voor staat. Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij deze Oosterhoutse club.

Zondag 23 januari, Eindelijk was het dan zover. Na enige weken lockdown kon er weer samen gesport worden. Bij wtc Het Gouden Wiel betekent dit op de zondagochtend een cross wedstrijd die meetelt voor de Jack Koenen competitie. Deze frisse zondagochtend stonden er niet alleen een groot aantal leden aan de start maar gelukkig ook een gemotiveerde jury en niet de vergeten ondanks het nodige malheur Kees Vissers als toeschouwer en fotograaf langs het parcours. Kees kwam ook supporteren voor schoonzoon Marcel Baaij en kleinzoon Lars die als gastrenners deelnamen aan de wedstrijd. Na een ziedende start van Rhys Bickers kwam na een halve ronde een groepje van vier renners bestaande uit Henk Broos, Wies de Schrijver,  Rhys Bickers en Ad Wijgerde als eerste voorbij de juryleden John Soeters en Jack van den Luitgaarden. Ad die iedere wedstrijd vooruitgang boekt en het podium begint te ruiken was deze zondag vermoedelijk extra gemotiveerd omdat zijn vrouw Christine hem kwam aanmoedigen en reed na achteraf zou blijken zijn beste wedstrijd ooit. Ad werd op 15 seconden gevolgd door John Arts en Jos van Steenoven. Hier weer kort achter de verrassend goed rijdende Lars Baaij met zijn vader Marcel die samen in het wiel zaten van Henk Imbos en Eddie Maanders. In de kopgroep werd de snelheid zover opgedreven dat eerst Wies en daarna Ad af moesten haken om de wedstrijd op eigen tempo af te maken. Wies kwam ook nog redelijk goed weg, na een schuiver raakte zijn schouder en ribben een boomstronk waardoor hij gehavend de wedstrijd voort moest zetten om toch nog in de top tien te eindigen. Marcel ging nadat hij één ronde met zijn zoon had gereden op jacht naar de kopgroep en de vijf renners die daar tussen zaten.  Het was zonder twijfel een parcours op het lijf geschreven van Rhys, een tweede overwinning en dus om met de bloemen richting Made huiswaarts te keren zat er zeker in. De kopgroep had ondertussen signalen gekregen dat Marcel opkomst was dus deden ze er nog een schepje bovenop. Henk Broos had geen antwoord op deze versnelling en moest Rhys laten gaan. Half koers was Marcel aangesloten bij Henk om samen aan te sluiten bij Rhys. Waarop Marcel direct demarreerde met Henk in zijn wiel, Rhys komt op een gaatje en probeert terug te komen maar gaat in de bocht bij het modderstuk onderuit. Henk pikt nog even aan bij Marcel maar oud lid en gastrenner Marcel bleek toch een maatje te groot. Achter Henk probeerde Rhys met alle geweld de aansluiting te zoeken maar het geslagen gaatje met Henk was niet meer te overbruggen. Jos van Steenoven en John Arts zagen tot hun verrassing de rug van Wies maar wisten niet dat Wies met moeder aarde contact had gehad en kregen vleugels bij het zien van zijn felgekleurde veldfiets. Hetzelfde moet Dré van den Heijkant gedacht hebben zonder compassie erop en erover zonder te weten dat Wies met hevige pijnen zijn rondjes draaide. Over rondjes draaien gesproken good old Jan Stultjens was ook deze morgen weer van de partij en reed naar verwachting op enige afstand van Jos de Wit waar ook geen sleet op schijnt te komen. Al met al een gezellige en drukke wedstrijd.  Meer weten kijk ook eens op www.wtchetgoudenwiel.nl

Uitslag:

1-Marcel Baaij, 2-Henk Broos, 3-Rhys Bickers, 4-Ad Wijgerde, 5-John Arts, 6-Eddie Maanders, 7-Henk Imbos, 8-Jos van Steenoven, 9-Wies de Schrijver, 10-Dré van den Heijkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *