Sinds de oprichting van wtc Het Gouden Wiel worden er onderlinge wedstrijden verreden. De wintertrimcompetitie van dit seizoen 2018-2019 bestond uit twee korte, twee lange individuele tijdritten, één afval race, twee ritten in lijn en elf crossen. Om in het eindklassement opgenomen te worden moest je minimaal aan acht wedstrijden deelgenomen hebben (verplicht 4 crossen, 3 wegwedstrijden en 1 vrije keuze). De huldiging van de kampioen zal plaatsvinden tijdens de ledenvergadering van 23 mei.

Zondag 5 mei, het kon niet beter uitkomen op Bevrijdingsdag samen in de vrije natuur een kilometer of 50 wegtrappen in de Willemspolder ook al waren de weersomstandigheden verre van ideaal te noemen. Een straffe wind van dik 5 beaufort uit het noordwesten met af en toe regen. Verzamelen om negen uur op de Borstlappenweg. Samen enkele ronden van dik zes kilometer inrijden gevolgd door het kop over kop de groep zo klein als mogelijk proberen te krijgen. De eindsprint werd uiteindelijk gewonnen door niemand minder dan Rhys Bickers. Het gesprek van de dag was de sinds vorige week afgelopen  wintertrimcompetitie. In beide categorieën is de winnaar bekend. Bij de masters A is dit Henk Broos (12 punten)en bij de masters B Theo Joore (8 punten) en dit is voor Theo het derde jaar op rij. Kampioen worden met een minimum te behalen punten (dus acht maal de winst)zowel in het veld als op de weg er met kop en schouders boven uitsteken getuigt van absolute klasse. Nummer twee bij de masters B is Wies de Schrijver geworden (15 punten). Met het verstrijken van de jaren gaat het steeds beter met Wies. Nu al voor de derde keer op rij een tweede plaats behalen is geen sinecure. En dan te bedenken dat het punten aantal in dalende lijn is. Hiervoor kan je niets anders dan bewondering hebben. Nummer drie Henk Imbos wist voor de tweede maal op rij de derde plaats in de wacht te slepen. Jos van Steenoven eindigde vierde  ondanks een slepende blessure. Jos de Wit is de enige goudenwieler die aan alle achttien wedstrijden heeft deelgenomen om uiteindelijk op een mooie achtste plaats terecht te komen. Masters A Henk Broos is in het veld een alleenheerser met tien deelgenomen wedstrijden tien keer op de eerste plaats eindigen is niet voor iedereen weggelegd. Op de weg heeft hij het een stuk moeilijker en moet hij in Rhys Bickers zijn meerdere erkennen. Wat niet wegneemt dat Henk een aardig stukje kan trappen. De derde plaats was dit jaar voor Joop Laarhoven. Met tien tweede plaatsen in het veld en drie derde en een tweede plaats op weg behoort Joop bij de top van het Gouden Wiel. Daarnaast is Joop jurylid en organisator  van de competitie maar ook motivator binnen de vereniging. Nu de zomertijd is aangebroken is het tijd voor toertochten en trainingen in de Willemspolder.

Einduitslag:

Masters A: 1.Henk Broos 12 pnt, 2.Rhys Bickers 14 pnt, 3.Joop Laarhoven 18 pnt, 4.John Arts 20 pnt, 5.Dré van den Heijkant 33 pnt, 6.Wil van Dorst 38 pnt

Masters B: 1.Theo Joore  8 pnt, 2.Wies de Schrijver 15 pnt, 3.Henk Imbos 23 pnt, 4.Jos van Steenoven 26 pnt, 5.Eddie Maanders 26 pnt, 6.Wil Pieterse 31 pnt, 7.Ad Joore 31 pnt, 8.Jos de Wit 43 pnt, 9.Kees Vissers 50 pnt, 10.Jack van den Luitgaarden 53 pnt, 11.Jan Stultjens 66 pnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *