Henk Imbos terug in de top,
14 april 2019
Jos de Wit geen wedstrijd gemist,
5 mei 2019
Show all

Ad Joore pakt brons in lange tijdrit,

Afgelopen zondag is de laatste wedstrijd verreden van de wintertrimcompetitie 2018-2019 bij wtc Het Gouden Wiel. In totaal stonden er de afgelopen maanden achttien wedstrijden op het programma. De balans is na zondag opgemaakt  en de winnaars zullen tijdens de ledenvergadering gehuldigd worden. De laatste wedstrijd betrof een individuele tijdrit over ruim 12 kilometer in de Willemspolder.

Zondag 28 april, het was koud en nat deze vroege zondagochtend in de Willemspolder. Maar de weersomstandigheden waren voor de specialisten geen reden om niet aan de start te verschijnen. Nu waren er punten te verdienen op het moeilijkste en specialistische onderdeel in de wielersport de individuele tijdrit. De gehele rit ben je aangewezen op jezelf nergens beschutting en geen achterwiel waar je voordeel uit kunt halen. De spanning voor de start was bijna voelbaar nu ging het om seconden of misschien om enkele tienden van een seconden. Bij de masters B eindigde Henk Imbos op de kortere versie van enkele weken geleden op de eerste plaats met amper 1 tel voorsprong op Ad Joore. Nu was de marge ruimer Henk deed over de dubbele afstand 30 seconden korter. Wat toch weer aangeeft dat leeftijd niet een struikelblok hoeft te zijn. En dat bewees ook masters B Eddie Maanders die inmiddels de gevorderde leeftijd van 68 jaar heeft bereikt maar spot met de wetten in de wielerwereld. Net terug van een wellnessvakantie (zonder fiets) zet hij op 17 tellen na de snelste tijd neer in het overal klassement. Rhys Bickers (master A) liet zich ook weer gelden met de snelste tijd. Eric van den Noort was ook terug op het strijdtoneel. Goed gemutst en met een nieuwe fiets stond hij ongeduldig aan de start. Sommige dachten dat een nieuw lid zich had aangemeld. Maar Eric 23 kilo lichter en zonnebank bruin was bijna een goddelijke verschijning in de polder. Een derde plaats geeft hem weer zicht op een mooie toekomst. Jureren en rijden was de combinatie van Joop Laarhoven en dat ging hem goed af met een vierde plaats bij de masters A. Gevolgd door Dré van den Heijkant die maar dertien seconden toe moest geven op Joop. In het middenveld bij de masters B is het de gehele competitie stuivertje wisselen met nu als winnaar Jack van den Luitgaarden die net buiten de top drie eindigde. Jos de Wit had het duidelijk moeilijker deze ochtend maar wist toch beslag te leggen op een vijfde plaats. Jan Stultjens (77 jaar) blijft iedereen verbazen hij stond in een korte broek aan de start ondanks dat het maar 8 graden was ”over bikkels gesproken”. Donderdag 23 mei ledenvergadering in het clubhuis van de Jonge Renner. Een van de punten zal zijn het zomerprogramma 2019 en de huldiging van de kampioenen.

Uitslag:

Master A:1.Rhys Bickers 20.42, 2.Henk Broos 21.47, 3.Eric van den Noort 22.12, 4.Joop Laarhoven 22.24, 5.Dré van den Heijkant 22.38.

Masters B: 1.Eddie Maanders 20:59, 2.Henk Imbos 22:24, 3.Ad Joore 22.54, 4.Jack van den Luitgaarden 24.23, 5.Jos de Wit 25.33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *