Waar een kleine vereniging groot in kan zijn blijkt ieder jaar weer tijdens de wintertrimcompetitie. Ondanks dat de messen op een sportieve manier geslepen worden tijdens de wedstrijden is het vooraf en nadien een hechte vriendenclub. Joop Laarhoven had een parcours uitgetekend met lange rechte stukken en technische bospassages. Dus was het voor de bouwers Ad Wijgerde, Wil van Dorst, Dré van den Heijkant, Ad Joore, Rhys Bickers, Jos van Steenoven en John Koreman handen uit de mouwen en te zorgen dat echt gevaarlijke stukken werden aangepast.

 Zondag 25 november, Iedere week wordt er twee keer een training afgewerkt in de bossen rondom Oosterhout. Enkel en alleen met het doel om tijdens de competitie je mannetje te kunnen staan. Zo ook weer afgelopen week althans dat was de bedoeling. Onverlaten of hoe moet je deze personen noemen, hadden op het parcours van Boswachterij Dorst lopen strooien met voor je banden geen vriendelijk spul. John Koreman was de ongelukkige met twee  ja jullie lezen het goed twee lekke banden. Hetzij met enige vertraging werd de training toch nog afgewerkt. De start van zondag was zoals gewoonlijk klokslag 9.00 uur. Op dit vroege uur was het nog vrij koud en dat was aan de kleding zeker  te merken. Wanten en oorkleppen waren geen luxe. De eerste stonden al om 8.00 uur aan het poortje want goed inrijden is zeker een must. Gastrenner Francios Nooten uitkomend bij de masters A  ”kwam, zag en overwon”  Heel bescheiden stond hij vóór de start in de laatste gelederen te wachten op het startschot van de juryleden  John Soeters en John Koreman. Toen het schot eenmaal galmde over het recreatieoord  was de beer duidelijk los. Joop Laarhoven was na de start door het gesukkel met zijn shirt op een tiende plek terecht gekomen en deze plaats is beslist tegen zijn stand. Toch kon hij de aansluiting nog vinden bij Rhys Bickers om samen te proberen op te schuiven maar dat ging erg moeizaam. In de tweede ronde ontstond een kopgroep bestaande uit Henk Broos, Francois Nooten, Joop Laarhoven en Rhys Bickers. In de derde ronde nam Francios resoluut de kop over om zijn voorsprong gestaag uit te bereiden op Henk en Joop. Rhys kon het gevallen gaatje niet meer dichten. Joop probeert met een ultieme poging om van Henk af te komen wat ogenschijnlijk nog ging lukken ook. Henk ook niet van gisteren wat betreft koersinzicht schakelde in de laatste ronde over op zijn grote buitenblad en de vogel was gevlogen en Joop had het nakijken. Bij de Masters B was een minder spannend verloop. Alleenheerser Theo Joore nam vanaf de start een voorsprong op Henk Imbos en Wies de Schrijver en zou deze niet meer afstaan. Ondanks dat Henk de wedstrijd van zijn leven reed kon hij Theo niet bijbenen. In het middenveld een gevecht tussen drie. Jack van den Luitgaarden, Jos de Wit en Kees Vissers zijn deze gehele competitie in een strijd verwikkeld die zijn weerga niet kent. Dit keer viel het voordeel op naam van Kees gevolgd door Jos. Jack volgende op een wieldikte achterstand. Onder de toeschouwers een opvallende verschijning Dick Verkerk enkele jaren gelden geëmigreerd naar Frankrijk waar hij samen met zijn vrouw een B&B runt was speciaal overgekomen om de clubkampioen Rhys Bickers te huldigen. Rhys werd gehesen in een speciaal ontworpen wielershirt met de tekst ”Clubkampioen 2018”. Om dit thuis te vieren kreeg hij van Dick een kwaliteits wijntje dat hij speciaal had meegenomen uit het zuiden van Frankrijk. De grote verrassing van de dag was Wil Pieterse. Na een periode van lichamelijke klachten stond hij deze koude morgen gewoon aan de start. Ook een keer zin om aan een wedstrijd deel te nemen. Kom dan zondag 2 december naar de kleedruimte van de Jonge Renner. Het startschot valt om klokslag 9.00 uur. Schrijf je vooraf in door je aan te melden via mailadres  (berichtvoorjoop@hotmail.nl ). Hopelijk tot zondag.

 

Uitslag:

Masters A:  1.Francios Nooten, 2.Henk Broos, 3.Joop Laarhoven, 4.Rhys Bickers, 5.John Arts.

Masters B:  1.Theo Joore, 2.Henk Imbos, 3.Wies de Schrijver, 4.Eddie Maanders, 5.Ad Wijgerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *