Sterke winnaars Theo Joore en Gert Hoorman in cross Het Gouden Wiel,

Rhys Bickers en Theo Joore de klasbakken bij wtc Het Gouden Wiel,
21 oktober 2018
Francios Nooten ongenaakbaar,
25 november 2018
Show all

Sterke winnaars Theo Joore en Gert Hoorman in cross Het Gouden Wiel,

Tot medio februari van volgend jaar is het stukje bos rondom de oude roeivijver van recreatieoord De Warande het strijdtoneel voor de wintertrimcompetitie 2018-2019. Het cross gedeelte van deze competitie bestaat uit elf wedstrijden. Het parcours wordt al deze keren de zaterdag voorafgaand uitgezet door een aantal vrijwilligers onder deskundige leiding van Joop Laarhoven. En het was een zeer gevarieerd rondje met enkele technische stroken en stukken waar je de vaart er in kon gooien.

Zondag 11 november, De racefietsen staan netjes opgeborgen, schoongemaakt in het vet gezet voor de winterslaap. De toertochten en tijdritten zijn achter de rug nu is het tijd voor het wintergedeelte van de competitie. De technische vaardigheden komen nu aan bod. Maar ook met gewoon ”stoempen” kan je ver komen in de uitslag. Hoe het ook zij 40 minuten en een rondje alleen op wilskracht zal niet lukken. Een gedegen voorbereiding is een must als je zonder kleerscheuren de finish wild halen. Gespannen stonden de renners aan de start te hopen dat de conditie in orde is. De vragen en zeker de onzekerheden  schieten door hun hoofd. Heb ik wel genoeg getraind, zijn de tegenstanders sterker dan vorig jaar. Maar zodra het startschot is gevallen dan denkt niemand daar nog aan en is het de dood of de gladiolen. Behalve de juryleden John Soeters en Henk Broos hun prioriteit is om alles onder controle te hebben en te houden dat hadden ze dan ook. Er klonk maar één startschot voor beide categorieën dus de brutaalste wat ook achteraf de sterkste bleken te zijn stonden in de eerste gelederen. Gert Hoorman (zonder vereiste clubkleding maar dat zag de jury door de vingers) ging vanaf de start als gestoken door een horzel er van door. Op zijn achterwiel gezeten door Theo Joore, en Rhys Bickers. Joop Laarhoven zat al direct op 20 meter en gedwongen in de achtervolging. Wies de Schrijver miste de slag en kreeg 100 meter aan zijn fietsbroek. In de tweede ronden ging Rhys er keihard onderuit en verloor 40 meter op de kopmannen. Maar het gat wist hij in een half rondje goed te maken en sloot weer aan bij Theo.  Gert had ondertussen 30 meter gepakt die hij niet meer zou afstaan. Zelfs niet toen Rhys in een alles of niets poging naar de kop wilde stoten maar Gert was gevlogen en pakte de overwinning Rhys werd mooi tweede na een sterke race. Theo was zoals verwacht heer en meester bij de masters B en nam de rozen mee naar Made. Maar het gaat niet altijd om de eerste plaats natuurlijk krijgen zij de bloemen en de aandacht. Onderling worden er ook robbertjes uit gevochten die achteraf in de kleedkamer uitvoerig worden besproken. Ondanks dat ze in verschillende categorieën rijden was de strijd tussen  Dré van den Heijkant en Jos van Steenoven er niet minder om. Dré probeerde op allerlei manieren van Jos af te komen maar taaie Jos zat als een schaduw aan zijn achterwiel geplakt om hem in de laatste meters voorbij te steken.

Uitslag:

Masters A: 1.Gert Hoorman, 2.Rhys Bickers, 3.Joop Laarhoven, 4.Dré van den Heijkant, 5.Wil van Dorst.

Masters B: 1.Theo Joore, 2.Wies de Schrijver, 3.Henk Imbos, 4.Jos van Steenoven, 5.Eddie Maanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *