Marcel Baaij wint tijdrit wtc Het Gouden Wiel,

Tweede rit in lijn wtc Het Gouden Wiel,
16 april 2018
Afsluitende tijdrit wtc Het Gouden Wiel,
6 mei 2018
Show all

Marcel Baaij wint tijdrit wtc Het Gouden Wiel,

De Jack Koenen wintertrimcompetite 2017-2018 loopt op z’n eind. Nog twee individuele tijdritten  te gaan en de kampioenen in beide categorieën (masters A en B) zijn bekend. Tijdens de jaarvergadering van 24 mei zal de totaaluitslag bekenden worden gemaakt en kunnen de kampioenen in de bloemen worden gezet. Diegene met de meeste eerste plaatsen zal tevens de wisselbeker uit handen van de naamgever de heer Koenen uitgereikt krijgen.

Zondag 22 april, Op het programma stond een individuele tijdrit over 6.2 kilometer in de Willemspolder. De tijdrit is een van de moeilijkste onderdelen in het wielrennen. Nu lijkt dik zes kilometer een peulenschil maar niets is minder waar. Één ronde volle bak is niet voor iedereen weggelegd. Meestal is het in de eerste honderden meters tot het uiterste om daarna in te kakken. Dit is werk voor een echte specialist die zijn wedstrijd kan indelen en natuurlijk de kracht heeft. De weersomstandigheden waren ideeaal te noemen en over het aantal deelnemers zal organisator en tevens jurylid Joop Laarhoven ook niet klagen. Gastrenner Marcel Baaij liet zijn oud clubgenoten zien hoe een dergelijke wedstrijd aan te pakken. Marcel heeft zijn wieleropleiding genoten bij wtc Het Gouden Wiel om op zijn toppunt over te stappen naar WTC Vélo Amice waar het tempo hem beter ligt en om verder te bouwen aan zijn carrière. Maar als het om hard fietsen gaat kunnen er bij Het Gouden Wiel ook wat van. Bij de masters B waren er een viertal topcoureurs Theo Joore , Eddie Maanders, Ad Joore en Henk Imbos. Zij bewezen uit het goede wielerhout gesneden te zijn en konden zelfs hun PR tijden benaderen. Theo liet een toptijd noteren die het beste was van de afgelopen vijf jaar. Kennelijk heeft leeftijd geen invloed op zijn presteren. Ook zijn broer Ad Joore wist een tijd te realiseren die hij in jaren niet verwezenlijkt heeft. Eddie Maanders deze ochtend knap tweede had slechts vier tellen meer nodig dan Theo  om rond te komen. Jos de Wit benaderde zijn PR tijd van 2013-2014. Bij de Masters A was zoals gezegd gastrenner Marcel Baaij de allerbeste. Zijn trainingsmaatje Rhys Bickers had 22 tellen meer nodig. Op Dré van den Heijkant komt ook geen sleet hij pakte de vierde stek net na Henk Broos. Wil Pieterse viel net buiten de top vijf maar kan best tevreden zijn gereden met een tijd ruim onder de elf minuten. Zondag 6 mei staat de laatste competitie wedstrijd op het programma een individuele tijdrit over dik 12 kilometer ook in de Willemspolder. Vooraf staan er nog twee gezamenlijke trainingen op de rol.

Masters t/m 63 jaar: 1.Marcel Baaij 9.13, 2.Rhys Bickers 9.35, 3.Henk Broos 10.14, 4.Dré van den Heijkant 10.39.

Masters 64 jaar en ouder: 1.Theo Joore 9.53, 2.Eddie Maanders 9.57. 3.Henk Imbos 10.04, 4.Ad Joore 10.13, 5.Wies de Schrijver 10.33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *