Derde cross Het Gouden Wiel om de Jack Koenen bokaal,

Tweede wielercross wtc Het Gouden Wiel,
13 november 2017
Nieuwe kleding wtc Het Gouden Wiel,
16 december 2017
Show all

Derde cross Het Gouden Wiel om de Jack Koenen bokaal,

Afgelopen zondag is de vierde wedstrijd meetellend voor de Jack Koenen bokaal 2017-2018 verreden. De drie voorgaande wedstrijden waren  één korte individuele tijdrit  (1250 mtr) op  de racefiets en twee crossen. Alle  wedstrijden werden gehouden op en rond het baantje van recreatieoord de Warande. Bij deze vierde wedstrijd waren de verwachtingen zéér  hoog gespannen sinds de vele valpartijen tijdens de vorige cross. Het weer had de afgelopen week niet echt meegewerkt om er een veilig parcours van te maken. En dat was duidelijk te merken aan de start. Nerveus gelach en hier en daar een grap waar niet echt naar geluisterd werd door de andere coureurs. De renners hadden alleen oog voor de juryleden  Wil van Dorst en Eric van den Noort die het verlossende schot zouden geven.

Zondag 3 december 09.00 uur, Het was het nog donker, nat en koud op dit vroege uur op het recreatieoord. Maar ondanks het slechte weer waren de meesten niet te houden voor de startstreep en die was helaas maar enkele meters breed en iedereen wilde vooraan staan en dat gaat nu eenmaal niet. Gastrenner Marcel Baaij stond zijn  goede positie af aan de jarige Rhys Bickers (46 jaar)waar eerst nog uit volle borst voor gezongen werd  en dat bracht toch iets van ontspanning bij de coureurs. Geluk heeft het Rhys niet gebracht want na 1 kilometer werd hij al getrakteerd op een klapband dus einde wedstrijd.  In de eerste twee ronden moest de gedoodverfde favoriet Henk Broos nog enige tegenstand  duchten. Met in zijn wiel Gert Hoorman, Marcel Baaij, Joop Laarhoven en John Arts. In de eerste ronde nam Marcel iets te veel risico en maakte een tuimeling. Henk op kop met Gert in zijn wiel  nemen een kleine voorsprong. Maar amper een ronde verder maakt Gert een schuiver en  kan met nog 5 ronden te gaan het gat met Henk niet meer dicht rijden. Henk beleefd een superdag en bouwt zijn voorsprong uit tot bijna 1 minuut!  Joop Laarhoven moest alle zeilen bijzetten om de kopgroep niet uit het oog te verliezen, maar dat was vechten tegen de bierkaai en hij moest ze  toch laten gaan om uiteindelijk vierde te worden. John Arts de eerste volger op  een mountainbike en dan ben je toch in je nadeel op een dergelijk parcours eindigde netjes op een vijfde plaats. De overige renners van de categorie masters-A waren verdeeld over het parcours en reden als eenlingen hun wedstrijd. In de B-categorie is de strijd om de eerste plaats meestal niet zo spannend. Theo Joore is in het algemeen te sterk voor de concurrentie. Maar dan moet hij wel op de fiets blijven zitten. Na een vliegende start ging hij deze keer in de eerste lastige bocht onderuit. Dit leverde overigens voor hem geen groot probleem op. Hij kon direct opstappen, snel de kop weer overnemen, en definitief afstand nemen. Achter hem volgde een groepje van drie man met Ad Wijgerde, Henk Imbos en Wies de Schrijver. Zij leverden een verbeten strijd om de tweede plaats. Voortdurend probeerden Ad of Henk beurtelings een gat te slaan met de overige twee. Dat lukte niet en kostte veel kracht. Daardoor lukte het Wies wel om in de voorlaatste ronde, toen hij resoluut de kop pakte, een voorsprong te nemen die hij tot het einde hield. Nu wordt bij deze crossen niet alleen maar fel gestreden om de eerste plaatsen. Over het gehele rennersveld vonden nog meer spannende onderlinge gevechten plaats. Het eerste gevecht ging tussen Ad Joore, Jos de Wit en Dick Excalto zei streden op het scherpst van de snede die na 40 minuten beslist werd in het voordeel van Ad, voor Dick en Jos. Stuivertje wisselen deden Jan Stultjens en Jac van den Luitgaarden om en om op kop en elkaar afmatten en maar kijken wie het eerst breekt. Deze strijd werd beslist in het voordeel van Jac. Volgende wedstrijd zondag 10 december ook op recreatieoord de Warande.

 

Masters A: 1.Henk Broos, 2.Gert Hoorman, 3.Marcel Baaij (gastrenner), 4.Joop Laarhoven, 5.John Arts.

Masters B:1.Theo Joore, 2.Wies de Schrijver, 3.Henk Imbos, 4.Ad Wijgerde, 5.Jos van Steenhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *