Tweede wielercross wtc Het Gouden Wiel,

De cross wedstrijden van wtc Het Gouden Wiel bestaande uit acht ritten meetellend voor de wintertrimcompettie 2017-2018 worden allemaal verreden rondom de roeivijver van recreatieoord De warande. De zaterdag voorafgaande aan de zondagochtendcross wordt er een parcours uitgezet door een aantal vrijwilligers onder toeziend oog van Joop Laarhoven. En het was weer een prachtig rondje met nieuwe bochten en kronkels dus deze keer waren de technische renners licht in het voordeel. Echter voor de meeste maakt het niet veel uit omdat ze bedreven kunstenaars zijn op hun tweewieler.

Zondag 12 november, Het startschot zat nog in zijn nagalm of de renners waren al weg. Een klein aanloop stukje op de verharde baan en daarna direct de bos in. Helaas had de regen in sommige bochten een kleine ravage aangericht met het gevolg dat John Arts er hard onderuit ging en even moest blijven liggen om van de schrik te bekomen en om zijn pijnlijke ribben wat rust te gunnen. De modder maakte ook van Jan Meulman een slachtoffer hij kon niet verder omdat zijn schakelwerk volledig was vastgelopen en lopend verder moest. Jos de Wit uitkomend bij de masters-B is aan zijn tweede jeugd bezig. Is een parcours met veel en vooral haakse bochten zijn specialiteit nu waren ook de rechtte stukken een kolfje naar zijn hand. Wachtend op het startschot dachten Jack van den Luitgaarden en Kees Vissers nog vandaag gaan we Jos pakken maar niets was minder waar. Jack kon nog enigszins bijblijven maar na enkele ronden moest ook hij eraan geloven ondanks zijn keuze om op de veldrijfiets te verschijnen. Jan Stultjens zette de turbo erop en liet Kees achter en ging opzoek naar Jack maar kon hem niet meer achterhalen. In de voorste gelederen was de strijd er niet minder om. Bij de masters A nam Henk Broos na de start resoluut de kop direct achtervolgt door een kwartet renners bestaande uit  Dirk Brounen, Joop Laarhoven, John Koreman en Gert Hoorman. John en Gert hadden duidelijk moeite met de modder en gladde bochten en gingen er onderuit en moesten definitief  de kopgroep lossen. Met nog ander halve ronde te gaan schakelt Henk een tandje bij en jaagt de snelheid omhoog en deze keer lukt het wel eerst Joop en later moet Dirk Henk laten gaan en komt Henk Broos met een mooie voorsprong over de finish. In de top van de masters B namen Henk Imbos, Ad Wijgerde, Wies de Schrijver en Theo Joore in de eerste ronde  al een kleine voorsprong. In de tweede ronde liet Theo geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen. Hij demarreerde en nam snel een ruime voorsprong op de andere drie. Wies nam bij de achtervolgers de kop over en dat bleef zo tot half koers. Waarna Ad het initiatief overnam en heel geleidelijk wegreed van beide concurrenten. De strijd om de derde podiumplaats ging tussen Wies en Henk, waarbij Henk steeds kort op het wiel reed. Dit gevecht werd halverwege de laatste ronde beslist doordat Wies door alle modder problemen kreeg met het schakelmechanisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *