img_9604Zondag 13 maart, de meningen waren verdeeld, was de heuvel die naast de ingang van recreatieoord de Warande nu hoger of lager sinds er een tunneltje opgenomen is in het parcours. Hoe het ook moge zijn een individuele tijdrit geeft je nooit een lekker gevoel. Als je een goede tijd wilt realiseren ga je  vroeg of laat toch over je limiet. Rond de klok van negen waren alle leden van HGW verzameld nabij de zijingang van het recreatieoord. Op het eerste oog was het prachtig weer maar niets was minder waar. Richting de finish ging het vals plat omhoog met de wind pal op kop dus bikkelen geblazen. De spanning onder de aanwezige deelnemers was voelbaar; welk gemiddelde zou genoeg zijn voor de dagzege? Moet ik volle bak van start of toch nog wat overhouden zodat ik aan het einde van de rit nog een laatste krachtexplosie eruit kan gooien? Met tussenpozen van 30 seconden werden de renners weggeschoten. Vol op de trappers begonnen ze met goede moed aan de twee ronden van in totaal 2520 meter. Na de finish was de één (Huub Sips met een knappe 4.49.10) ogenschijnlijk nog zo fris als een hoentje, de ander helemaal leeg gereden, kwijlend en happend naar zuurstof. Quasi nonchalant werden de ervaringen uitgewisseld en voorzichtig alvast geïnformeerd naar elkaars eindtijd. De jury (onder bezielende leiding van Piet Baaij-Nicole Koopmans-Wil van Dorst) lieten echter niets los, zouden de uitslagen dan zo dicht bij elkaar liggen en zou de jury pas in een nader beraad tot besluiten moeten komen? Spanning alom….maar de uitslag bracht geen echte verrassingen zowel bij de masters A: Marcel Baaij  en masters B: Henk Imbos waren vooraf al de gedoodverfde winnaars en zo was ook de uitslag.

 

De uitslag:

Masters A: 1-Marcel Baaij 4.00.80, 2-Rhys Bickers 4.06.30, 3-Theo Joore 4.09.27

Masters B: 1-Henk Imbos 4.17.70, 2-Eddie Maanders 4.21.00, 3-Wies de Schrijver 4.26.50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *