Engeltjes op de fiets?
29 oktober 2015
Snert fietstraining wtc Het Gouden Wiel
6 maart 2016
Show all

Eerste cross Jack Koenen competitie

Strijd om de Jack Koenen Bokaal wtc het Gouden Wiel,

Het winterseizoen 2015-2016 bij wtc Het Gouden Wiel is sinds afgelopen oktober van start gegaan en loopt tot april 2016. Deze wel zeer gevarieerde competitie bestaat uit vijf individuele tijdritten waarvan een crosstijdrit, zeven cyclocrossen en een rit in lijn deze worden verreden op drie verschillende parkoersen. Henk Broos en zijn overige kornuiten van de wintertrimcompetitie hebben weer een prachtig programma uit de hoge hoed getoverd. Afgelopen zondag werd de eerst cross verreden op recreatieoord de Warande.

Zondag, dit jaar wordt er tijdens competitie voor het eerst gestreden in twee categorieën t.w. Masters-A t/m 63 jaar en de Masters-B 64 jaar en ouder. Maar de onderlinge strijd zal er naar verwachting niet minder door geworden. Het eerste startschot viel om klokslag negen uur voor de jonkies en 30 seconde later door de rest. Meteen na de startsignaal van hoofd jurylid Piet Baaij trok zijn zoon Marcel direct op de eerste meters zijn medestrijders op een lint. Op deze manier probeerde hij zijn eeuwige rivaal gastrenner Roy van Dongen van zich af te schudden. Na enkele ronden zag hij het nutteloze er van in en liet zich iets naar achteren zakken om even op adem te komen en af te wachten op zijn eindsprint. Tussendoor waren er nogal wat valpartijen (Jan Meulman, John Koreman) die te wijten waren aan het gladde parkoers maar ook en misschien wel op de eerste plaats de overschakeling van de weg naar het veld. Maar ja, vallen en daarna weer opstaan en verdapperen hoort nu eenmaal bij de cross en echte crossers voelen zich dan juist in hun element. Bij de masters B was de spanning om te snijden in deze nieuwe indeling moest iedereen zijn plaats nog weten te vinden en vooraf werd volop gespeculeerd wie uiteindelijk als eerste zijn voorwiel over de eindstreep zou drukken. Eddie Maanders zat met de start naar verwachting op kop en zou deze niet meer afstaan. Helaas kwam Henk Imbos met materiaalpech even in moeilijkheden maar het geslagen gat was niet meer te dichten. Theo Braat had de dag van zijn leven als een jonge god reeds hij kennelijk zonder moeite zijn rondjes om uiteindelijk een knappe tweede plaats op te eisen. Volgende week op dezelfde locatie voor de eerste maal een WBVC cyclo cross voor alle leeftijden georganiseerd door Wim de Vos fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *