Maar liefst zestien wedstrijden waren er voor nodig om uiteindelijk het eindklassement op te kunnen maken in de wintertrimcompetitie 2021-2022. Het seizoen begon eind oktober vorig jaar met twee tijdritten, elf cross-veldritten en twee ritten in lijn op recreatieoord de Warande. De laatste drie onderdelen, een rit in lijn en twee lange tijdritten werden afgewerkt in de Willemspolder. Afgelopen zondagochtend de laatste uit de serie betrof een individuele tijdrit over 12.6 kilometer.

 Zondag 24 april, de individuele tijdrit als ontbijt ligt niet bij iedereen goed op de maag. Maar als je punten wilt verzamelen of gewoon graag fiets dan ben je erbij. Aan het weer heeft het niet gelegen dat de opkomst minimaal is te noemen. Een mooi zonnetje maar een stevige wind (4) uit het noordoosten maakte het er ook al niet gemakkelijker op. De juryleden John Soeters  en Wil van Dorst schoven hun eigen ambities opzij om ten dienste te zijn aan hun cluppie. En dat deden ze weer zoals gewoonlijk met veel flair en charme. En dat was nodig als je de strakke serieuze en geconcentreerde  gezichten zag aan de startlijn. Niemand durfde te klagen over de wind omdat die toch wel erg strak stond. Ogenschijnlijk negeren want dat is je zwakte tonen en dat is niet de bedoeling. Dus, de mouwen werden opgestroopt om deze zware lange tijdrit van ruim 12 km te klaren. Niet lullen maar poetsen. Geen woorden maar daden en zo kan ik er nog wel meer opnoemen om te doen wat er gedaan moest worden. Zo hard als mogelijk twee rondjes Willemspolder afwerken. De discussies vooraf waren erg vermakelijk met echte wielertermen. Omdat de wind de eerste 3 kilometer schuin in het voordeel stond konden ze even doorkachelen maar wel zorgen dat je daarna niet geparkeerd kwam te staan. Persoonlijke record zaten er deze ochtend niet in verre van dat zelfs sommige gaven zelfs enkele minuten toe op hun besttijd. De uitzondering en die zijn er natuurlijk altijd was Ad Wijgerde hij zet zijn stijgende lijn gewoon door. Hij eindigde slechts 53 seconde boven zijn PR. De dagwinnaar Rhys Bickers wist ook beslag te leggen op de overal overwinning. De nummer twee moest deze ochtend voor Rhys eindigen maar wist dit niet waar te maken. Henk moet zijn punten zien te halen in de cross en dat heeft hij dan ook met verve gedaan maar liefst zeven eerste plaatsen was hij de veldkampioen. Rhys moest in het veld met twee overwinningen doen. Op de weg zijn de rollen omgedraaid. Rhys steekt daar met kop en schouder boven Henk uit. De puntentelling bestaat uit je rangschikking van acht wedstrijden t.w. vier crossen, drie wegwedstrijden en een vrije keus. Wat uiteindelijk uitdraaide voor Rhys met 11 punten en voor Henk 14 punten. Nipt maar toch dik verdiend. Op de derde plaats ex aequo met 26 punten Joop Laarhoven en de revelatie van de competitie Ad Wijgerde. Nu is de tijd afwisselend  aangebroken voor de toertochten en rondjes draaien in de Willemspolder. Dit zomerprogramma zal het licht zien op de halfjaarlijkse ledenvergadering.

Uitslag tijdrit:

1-Rhys Bickers 20.16, 2-Ad Wijgerde 21.30, 3-Henk Broos 21.47, 4-Henk Imbos 22.19, 5-Dré van den Heijkant 23.41.

Uitslag competitie 2021-2022:

1-Rhys Bickers 11 pnt, 2-Henk Broos 14 pnt, 3- Joop laarhoven en Ad Wijgerde  26 pnt, 5-John Arts 32 pnt, 6-Wies de Schrijver 40 pnt, 7-Henk Imbos 43 pnt, 8-Jos van Steenoven 47 pnt, 9-Eddie Maanders 54 pnt, 10-Dré van den Heijkant 62 pnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *